Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠράσινο φως στην αξιοποίηση τουριστικών ακινήτων άναψε χτες η ΔΕΑ
Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων

Πράσινο φως στην αξιοποίηση τουριστικών ακινήτων άναψε χτες η ΔΕΑ

“Τομή για την αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων και την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας” χαρακτήρισε την χτεσινή απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με την οποία προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για το γκολφ Αφάντου της Ρόδου, το ακίνητο της Αναβύσσου Αττικής…

“Τομή για την αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων και την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας” χαρακτήρισε την χτεσινή απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με την οποία προχωρούν άμεσα<…>οι διαδικασίες για το γκολφ Αφάντου της Ρόδου, το ακίνητο της Αναβύσσου Αττικής, την αξιοποίηση των Ξενία Βυτίνας και Σκιάθου, αλλά και το καζίνο της Κέρκυρας, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μετά το τέλος της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Στη συνεδρίαση, με αντικείμενο την αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων, τα οποία διαχειρίζεται η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) συμμετείχαν πέραν του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και της υπουργού Τουριστικής Ανάπυξης, κας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δ. Σιούφας, και ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Β. Μαγγίνας.

«Η αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας είναι ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης ήδη αναδεικνύεται σε μια από τις σημαντικότερες μηχανές ανάπτυξης του τουρισμού στην χώρα μας. Κάναμε όλες εκείνες τις απαραίτητες κινήσεις και τις διαδικασίες, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή της αποτελεσματικά και από εδώ και πέρα με γρηγορότερους ρυθμούς. Η Κυβέρνησή μας – και πρέπει να το πω αυτό – ξεκίνησε πραγματικά από την αρχή. Χρειάστηκε χρόνος για να συμπληρωθούν τα κενά και να λειτουργήσει η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης σε μια υγιή βάση με αυξημένα επίπεδα αποτελεσματικότητας. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξη ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης θα συμβάλουμε σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Και γι΄αυτό προχωρούμε δυναμικά, με την ουσιαστική αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας”. Ανέφερε σχετικά σε δηλώσεις της η κα Πετραλιά, υπενθυμίζοντας πως σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνισμοί των Ξενία Τσαγκαράδας και Θάσου, για τα οποία υποβλήθηκαν ήδη οικονομικές προσφορές, και η μαρίνα του Φαλήρου, όπου οι δεσμευτικές προσφορές υποβάλλονται στις 28 Αυγούστου.

“Η σημερινή απόφαση” πρόσθεσε η κα Πετραλιά “συμπίπτει με μια εξαιρετική συγκυρία για τον ελληνικό τουρισμό. Ο ελληνικός τουρισμός έκανε το μεγάλο του ρεκόρ το 2006 με 15,7 εκατ. τουρίστες και με μία αύξηση του συναλλάγματος – του καθαρά τουριστικού – που έφτασε στα 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι ο τουρισμός δίνει στην εθνική οικονομία 1,2 δις ευρώ το μήνα. Αυτό είναι εκ περισσού που λέω, αλλά το λέω για να το ακούσει και ο κ. Αλογοσκούφης. Θέλω εδώ να πω ότι το 2007 θεωρώ ότι θα είναι η χρονιά που απογειώνεται ο ελληνικός τουρισμός. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχουμε μια αύξηση σε σχέση με το 2006 της τάξης περίπου του 10% στις αφίξεις και 9% στο τουριστικό συνάλλαγμα μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου, που σημαίνει ότι θα υπερβούμε τα 16,5 εκατομμύρια επισκεπτών στην χώρα μας. Για πρώτη χρονιά ο ελληνικός τουρισμός προβάλλεται επαγγελματικά σε όλες τις μεγάλες ξένες αγορές και για πρώτη φορά – με την συνεργασία όλων και με τον συντονισμό όλων – η Κυβέρνηση δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και τη μετατροπή της Ελλάδας σε 12μηνο τουριστικό προορισμό. Θα έλεγα ότι αν αυτά έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, τότε είναι βέβαιο ότι μέσα στην επόμενη τετραετία ο ελληνικός τουρισμός θα απογειωθεί».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024