Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠροχωρούν οι διαδικασίες αναβάθμισης λιμενικών υποδομών της Κέρκυρας

Προχωρούν οι διαδικασίες αναβάθμισης λιμενικών υποδομών της Κέρκυρας

Αποφάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) για τη χρήση της χερσαίας ζώνης στους Οθωνούς και στους Έρμονες, όπου και θα εκτελεστούν έργαβελτίωσης των λιμενικών υποδομών εγκρίθηκαν πρόσφατα από τον Γενικό […]

Αποφάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) για τη χρήση της χερσαίας ζώνης στους Οθωνούς και στους Έρμονες, όπου και θα εκτελεστούν έργα<...>βελτίωσης των λιμενικών υποδομών εγκρίθηκαν πρόσφατα από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Σωτήρη Βόσδο.

Οι ενέργειες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΚΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, οδήγησαν στη λήψη των σχετικών αποφάσεων, οι οποίες καλύπτουν το κενό που αφορούσε τόσο στην σύσταση του φορέα διαχείρισης όσο και στο καθορισμό της λιμενικής ζώνης επιτρέποντας έτσι την αδειοδότηση των αντιστοίχων έργων.

Το έργο βελτίωσης του λιμανιού στα Αυλάκια Οθωνών περιλαμβάνει την ανακατασκευή του λιμενοβραχίονα, νέα κρηπιδώματα, καθώς και κατασκευή αύλακα προσέγγισης των σκαφών. Ο προϋπολογισμός βάση των μέχρι τώρα στοιχείων της μελέτης ανέρχεται σε 3,1 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στους Έρμονες, προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει κατασκευή προσήνεμου, υπήνεμου μώλου, καθώς και προστατευτικά κρηπιδώματα.

Με την έγκριση των αποφάσεων μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία η δρομολόγηση των διαδικασιών για την ενεργοποίηση της χρηματοδότησης των έργων από το 3ο Κ.Π.Σ.. Στόχος της Περιφέρειας είναι τα έργα, τα οποία και θα λύσουν το έλλειμμα λιμενικών υποδομών στις δύο αυτές περιοχές να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024