Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠροχωρούν σε αυξήσεις των ναύλων οι ακτοπλοϊκές εταιρίες

Προχωρούν σε αυξήσεις των ναύλων οι ακτοπλοϊκές εταιρίες

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας η τιμή των εισιτηρίων της οικονομικής θέσης και των οχημάτων θα αυξηθεί κατά 10%

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας η τιμή των εισιτηρίων της οικονομικής<...> θέσης και των οχημάτων θα αυξηθεί κατά 10%.

Τη θέση τους αυτή οι ακτοπλόοι τη στηρίζουν στο γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός Κανονισμός 3577/92 για πλήρη απελευθέρωση υπερισχύει του νόμου 2932/92. Επίσης, τονίζουν ότι στις γραμμές, τουλάχιστον εκείνες των τακτικών δρομολογίων, δεν μπορεί να γίνει λόγος ούτε περί μονοπωλίων ούτε περί ολιγοπωλίων, από τη στιγμή που ο καθένας ενδιαφερόμενος μπορεί ελεύθερα να δρομολογήσει πλοίο. Οι ακτοπλόοι επισημαίνουν και τον έντονο ανταγωνισμό με τις αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες εξυπηρετούν προορισμούς, επί το πλείστον, ίδιους με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες.

“Η γενική συνέλευση της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας διαπίστωσε ομόφωνα ότι, πλέον, η ακτοπλοΐα κινείται υπό το κράτος του ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/92 και ότι, ως συνέπεια αυτού και υπό αυτές τις συνθήκες της πλήρους απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας, κάθε επιχείρηση δικαιούται να ρυθμίζει το ναύλο της ελεύθερα, ακόμη και της γ` θέσης, με βάση της εισροές και εκροές”, δήλωσαν στην Ναυτεμπορική εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιριών.

“Υπάρχει και η Επιτροπή Τιμών και Εισοδημάτων. Εάν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν ένα τέτοιο αίτημα, μπορούν να το καταθέσουν στην επιτροπή, η οποία μπορεί να δει το δίκαιον του αιτήματος. Είμαστε ανοικτοί σε συζητήσεις. Αυτό που δεν επιθυμούμε είναι μονομερείς αποφάσεις και χωρίς τη συνεννόηση του υπουργείου”, δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, και πρόσθεσε ότι “Ο καθένας μπορεί να εφαρμόζει ό,τι θέλει. Υπάρχει όμως και ο φορέας εκείνος, ο οποίος ελέγχει τη δράση του καθενός. Ο νόμος ισχύει. Εάν χρειάζεται να επιβληθούν κυρώσεις, θα επιβληθούν κυρώσεις. Είναι σαφές αυτό και ξεκάθαρο και προς κάθε κατεύθυνση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024