Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόγραμμα Καλλιστώ: 5ήμερες σχολικές εκδρομές στην Έδεσσα

Πρόγραμμα Καλλιστώ: 5ήμερες σχολικές εκδρομές στην Έδεσσα

Η Έδεσσα και η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Πέλλας αποτελεί στόχο εκδρομής για 47 σχολεία από όλη την Ελλάδα που κατέθεσαν πρόταση για οργανωμένες επισκέψεις 3ήμερης και κυρίως 5ήμερης διάρκειας […]

Η Έδεσσα και η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Πέλλας αποτελεί στόχο εκδρομής για 47 σχολεία από όλη την Ελλάδα που κατέθεσαν πρόταση για οργανωμένες επισκέψεις 3ήμερης και κυρίως 5ήμερης διάρκειας για ομάδες μαθητών γυμνασίου-λυκείου, στα πλαίσια<...>του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» του ΥΠΕΠΘ. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα γίνει από τα μέσα Μάρτη έως το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη και ακολούθως μετά το Πάσχα έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ύστερα από την απόφαση του δημάρχου της Έδεσσας, κ. Ιωάννη Σόντρα, η Έδεσσα να συμμετάσχει με εκπαιδευτικά προγράμματα και προτάσεις σε εκθέσεις για την προσέλκυση μαθητών για πολυήμερες εκδρομές ήδη είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα. Η Δημοτική Επιχείρηση «Καταρράκτες Έδεσσας» του δήμου Έδεσσας μέσα από το σύστημα επικοινωνίας ενημέρωσε όλα τα σχολεία και τις διευθύνσεις για τις δυνατότητες της πόλης να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
Στην ολοκληρωμένη πρόταση των σχολείων περιλήφθηκαν με βάση την Έδεσσα προτάσεις προγραμμάτων βιωματικών δραστηριοτήτων σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπως είναι οι Καταρράκτες της Έδεσσας, το όρος Βόρας-Καϊμάκτσαλάν, περιοχές ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας όπως ο υδροβιότοπος Αγρα-Βρυττών-Νησίου και τα στενά Αψάλου-Μογλενίτσα και περιοχές πολιτιστικής σημασίας, όπως είναι το Υπαίθριο Μουσείο Νερού με νερόμυλους και υδροκίνητα εργοστάσια, όπου και στεγάζεται και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας, η Αρχαία Έδεσσα με τα γεωμυθολογικά μονοπάτια που καταδεικνύουν την αειφορία της πόλης με τα 3.000 χρόνια ιστορίας. Ακόμη οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν κοντά στο περιβάλλον τις νέες τεχνολογίες στο Πάρκο Καταρρακτών με το ασύρματο Internet σε όλη την Έδεσσα αλλά και νέες τεχνικές προσέγγισης του αγρότη παραγωγού με το σύγχρονο γευσιγνώστη καταναλωτή μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα οι Δρόμοι του Κερασιού – Κεράσια στο Internet. Παράλληλα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα θεματικά περιβαλλοντικά δίκτυα που έχουν αναπτυχθεί από το ΚΠΕ Έδεσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά γίνονται μόνο με ανοικτές συνεργασίες και για την υλοποίηση της φάσης συνεργάστηκαν εκ μέρους του ΚΠΕ Εδεσσας η κα. Σοφία Θεοδωρίδου, της ΝΑ Πέλλας ο κ. Αθανάσιος Δήμτσης και η Δημοτική Επιχείρηση «Καταρράκτες Έδεσσας» ως συντονιστής με τον εκπαιδευτικό Αναστάσιο Δίου, πρόεδρο της ΔΕΚΕ και τον Ευάγγελο Κυριακού υπεύθυνο τουρισμού & πληροφορικής. Παράλληλα, φορείς όπως το δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων STEPFOR, τα τουρ.πρακτορεία της Έδεσσας, ξενοδόχοι από την Έδεσσα, τον Αγ.Αθανάσιο & τα Λουτρά Πόζαρ και επιχειρήσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας-Καϊμακτσαλάν και γενικά της περιοχής στήριξαν τις προτάσεις. Η Δημοτική Επιχείρηση «Καταρράκτες Έδεσσας» εξάλλου έχει συμμετάσχει με επιτυχία στα παλαιότερα προγράμματα των «πράσινων τάξεων» και «Λευκών εβδομάδων», υποστηρίζοντας με επιτυχία την φιλοξενία πολλών μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024