Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρογράμματα κοινωνικού τουρισμού για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ

Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού απέκτησαν πριν λίγες μέρες 80.000 αγρότες, που είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων – ΟΓΑ, κατόπιν συμφωνίας που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ ΟΓΑ και Οργανισμού Εργατικής Εστίας – ΟΕΕ

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού απέκτησαν πριν λίγες μέρες 80.000 αγρότες, που είναι ασφαλισμένοι<...>στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων – ΟΓΑ, κατόπιν συμφωνίας που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ ΟΓΑ και Οργανισμού Εργατικής Εστίας – ΟΕΕ και υπογράφτηκε από τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Π. Παναγιωτόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα για οκταήμερες (7 διανυκτερεύσεις) δωρεάν διακοπές στους δικαιούχους στα 1.500 τουριστικά καταλύματα, που είναι συμβεβλημένα με την Εργατική Εστία. Τα καταλύματα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της χώρας και πέρα από τους σχετικούς προορισμούς καλύπτουν επίσης και ορεινές ή πεδινές ηπειρωτικές περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι στα προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν και τα μέλη των οικογενειών των δικαιούχων, αρκεί να είναι και αυτά ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.

Τα προγράμματα απευθύνονται στους 900.000 ασφαλισμένους στον ΟΓΑ από τους οποίους οι 140.000 δήλωσαν συμμετοχή για φέτος. Οι 80.000 τυχεροί προέκυψαν μέσα από ένα σύστημα ηλεκτρονικής κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ).

Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης σημαντικές εκπτώσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φθάσουν οι δικαιούχοι στους τουριστικούς προορισμούς, ενώ άλλες υπηρεσίες που προβλέπονται είναι η εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο για νέους αγρότες, προγράμματα επιδότησης αγοράς βιβλίων κ.λ.π..

Οι δικαιούχοι καλούνται να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία της Εργατικής Εστίας για να σφραγίσουν τα κουπόνια που ήδη έχουν παραλάβει ταχυδρομικά.

Τέλος, να τονιστεί ότι για τους αγρότες της Αττικής η διαδικασία σφράγισης θα γίνεται μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα (Πέμπτη και Παρασκευή), ενώ η ισχύς των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού φθάνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024