Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρογράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και από τα τουριστικά γραφεία ζητά η FedHATTA
Τουριστικά γραφεία

Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και από τα τουριστικά γραφεία ζητά η FedHATTA

Τα τουριστικά γραφεία μπορούν και πρέπει να συμπεριληφθούν, κατά τη FedHATTA, στους παρόχους του προγράμματος, καθώς προσφέρουν οργανωμένα πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν, οδικές και άλλες μεταφορές, διαμονή, επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος, ενώ δε θα πρέπει να εξαιρεθεί ο θαλάσσιος τουρισμός και οι μονοήμερες ή πολυήμερες κρουαζιέρες.

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τη στήριξη του τουρισμού, η FedHATTA θεωρεί απαραίτητη την τροποποίηση της απόφασης για το  “Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών περιόδου 2020-2021”, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 673/03.03.20 καθώς είχε υπογραφεί στην έναρξη της κρίσης της πανδημίας του COVID-19 και έτσι δε λαμβάνει υπόψη τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα, πέρα από τον αναμφισβήτητο κοινωνικό του χαρακτήρα, τονώνει τον τουρισμό και την ελληνική περιφέρεια και είναι δεδομένο ότι ο εσωτερικός τουρισμός, ειδικά αυτήν τη στιγμή, πρέπει να υποστηριχθεί περισσότερο ώστε να αποτελέσει μέσο στήριξης των επιχειρήσεων και κίνητρο διατήρησης θέσεων εργασίας.

“Δυστυχώς όμως περιορίζεται και ευνοεί μόνο τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) και δεν επεκτείνεται και σε άλλους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών που υφίστανται και προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις διακοπών που είναι σχεδιασμένες στο πλαίσιο του σκοπού του προγράμματος που είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Τα τουριστικά γραφεία μπορούν και πρέπει να συμπεριληφθούν στους παρόχους του προγράμματος, καθώς προσφέρουν οργανωμένα πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν, οδικές και άλλες μεταφορές, διαμονή, επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος (μνημεία, αξιοθέατα κ.λπ.), ενώ δε θα πρέπει να εξαιρεθεί ο θαλάσσιος τουρισμός και οι μονοήμερες ή πολυήμερες κρουαζιέρες, που επίσης καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων.

Η εις βάρος των τουριστικών γραφείων διάκριση πρέπει να λάβει τέλος και η καθιέρωσή τους ως αναπόσπαστο τμήμα του κλάδου, εντασσόμενα πάντα στις όποιες ρυθμίσεις εφαρμόζονται για την τόνωση των τουριστικών επιχειρήσεων πρέπει να είναι αυτονόητη”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024