Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροοπτικές ανάπτυξης επαγγελματικού – συνεδριακού τουρισμού στην Ξάνθη
Συνάντηση μελών του HAPCO με φορείς της Ξάνθης

Προοπτικές ανάπτυξης επαγγελματικού – συνεδριακού τουρισμού στην Ξάνθη

Την πόλη της Ξάνθης επισκέφτηκαν πρόσφατα εκπρόσωποι του Δ.Σ. και της διεύθυνσης του HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers), έπειτα από αποδοχή πρόσκλησης του νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργου Παυλίδη, επ`ευκαιρία των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης

Την πόλη της Ξάνθης επισκέφτηκαν πρόσφατα εκπρόσωποι του Δ.Σ. και της διεύθυνσης του HAPCO (Hellenic Association<...> of Professional Congress Organizers), έπειτα από αποδοχή πρόσκλησης του νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργου Παυλίδη, επ`ευκαιρία των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης (30 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου 2009).

Η γενική γραμματέας του Δ.Σ. του HAPCO, κα Καλλιόπη Καρακατσάνη, η γενική διευθύντρια, κα Λύντια Μαστρονικολή και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, κα Δώρα Σγάρτσου, είχαν την ευκαιρία κατά την παραμονή τους εκεί όχι μόνο να απολαύσουν μαγευτικές στιγμές χάριν του πλούσιου προγράμματος εκδηλώσεων των Γιορτών, αλλά και να γνωρίσουν τις τουριστικές και ειδικότερα τις συνεδριακές υποδομές της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης.

Συνοδευόμενες άλλοτε από την αντινομάρχη Ξάνθης και πρόεδρο της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομού Ξάνθης, κα Ευτέρπη Στάντσιου, και άλλοτε από εξειδικευμένο επαγγελματία εισερχόμενου τουρισμού, επισκέφτηκαν όλα τα ξενοδοχεία 5* και 4* αστέρων, που διαθέτουν συνεδριακές εγκαταστάσεις, όπως επίσης και πολλές περιοχές που ξεχωρίζουν για το φυσικό τους κάλλος και προσφέρονται για δραστηριότητες στη φύση, συμπληρώνοντας ευχάριστα το πρόγραμμα ενός συνεδρίου. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του HAPCO, επισκέφτηκαν πολλά από τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής, όπως το σπίτι του Μάνου Χατζηδάκη, την Εθνική Πινακοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο, το Λύκειο Ελληνίδων και το Μακεδονικό Τάφο.

Ο νομάρχης Ξάνθης, κ. Γ. Παυλίδης και η αντινομάρχης κα Ε. Στάντσιου, υποδεχόμενοι τις κ.κ. Λ. Μαστρονικολή και Δ. Σγάρτσου στα γραφεία τους, εξέφρασαν τη διάθεσή τους για ενίσχυση του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού στην περιοχή, μέσω συνεργασίας με τον HAPCO, γεγονός στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι εκπρόσωποί του με εισήγηση προτάσεων για στοχευμένη δράση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεδομένου ότι η περιοχή διαθέτει αξιόλογες τουριστικές υποδομές, άρτιο οδικό και αεροπορικό δίκτυο, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, οι προοπτικές ανάπτυξης επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης είναι μεγάλες. Αν και αρχικά ο προορισμός ενδείκνυται για ταξίδια κινήτρων (incentives) και συνέδρια μικρής ή μεσαίας δυναμικότητας, με συντονισμένες προσπάθειες δημοσίου και ιδωτικού τομέα κάλλιστα θα μπορέσει στο μέλλον να διεκδικήσει και μεγαλύτερα συνέδρια.

Ο HAPCO ευχαριστεί θερμά τη Νομαρχία Ξάνθης και τους άξιους συνεργάτες της για τη ζεστή φιλοξενία και τη ξενάγηση εκπροσώπων του στη περιοχή και δηλώνει αρωγός της σε οποιαδήποτε δράση έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024