Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠρόωρη συνταξιοδότηση εργαζομένων στην πρώην Ολυμπιακή
Ερώτηση του Φ. Κουβέλη στη Βουλή

Πρόωρη συνταξιοδότηση εργαζομένων στην πρώην Ολυμπιακή

Με μία πρωτοφανή μεθόδευση για τα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, διακόσιοι εξήντα ιπτάμενοι συνοδοί – φροντιστές του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας οδηγήθηκαν, το 2003, σε υποχρεωτική πρόωρη συνταξιοδότηση. […]

Με μία πρωτοφανή μεθόδευση για τα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, διακόσιοι<...> εξήντα ιπτάμενοι συνοδοί – φροντιστές του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας οδηγήθηκαν, το 2003, σε υποχρεωτική πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3185/03, στις 2/10/2003, διεκόπη υποχρεωτικά η εργασιακή σχέση των εν λόγω εργαζομένων, με αποτέλεσμα να τεθούν βιαίως εκτός αγοράς εργασίας, με σημαντικές απώλειες στο συνολικό εισόδημά τους, έως και 9 χρόνια πριν από τη λήξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Η καταβολή κινήτρων από τον “Ειδικό Λογαριασμό Αποκρατικοποίησης της Ο.Α.”, η οποία προβλεπόταν για όλους τους υποχρεωτικά συνταξιοδοτούμενους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω νόμου, δεν εφαρμόσθηκε ποτέ, ενώ την ομαδική απόλυσή τους είχαν ακολουθήσει άμεσα πολλαπλάσιες προσλήψεις εποχιακών εργαζομένων και, προσφάτως, ισάριθμες μονιμοποιήσεις με όσους είχαν απολυθεί.

Με δεδομένο ότι οι ανωτέρω πρόωρα συνταξιοδοτηθέντες, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, εξαιρούνται, σε σταθερή βάση, είτε από αντίστοιχες παροχές που δίδονται σε συναδέλφους τους, είτε από οποιοδήποτε άλλο αντισταθμιστικό μέτρο απαιτούμενης κοινωνικής προστασίας,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
– Εάν προτίθενται να άρουν την ως άνω αδικία εις βάρος των διακοσίων εξήντα προώρως και υποχρεωτικώς συνταξιοδοτηθέντων ιπτάμενων συνοδών – φροντιστών του Ομίλου Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023