Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠρος αναζήτηση στρατηγικού σχεδιασμού της τουριστικής προβολής της Κρήτης
Επιστολή των τεσσάρων νομαρχών στον κ. Π. Γερουλάνο

Προς αναζήτηση στρατηγικού σχεδιασμού της τουριστικής προβολής της Κρήτης

Επιστολή έστειλαν οι τέσσερις νομάρχες της Κρήτης προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, την οποία κοινοποίησαν και στην υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κα Aντζελα Γκερέκου, με θέμα το στρατηγικό σχεδιασμό της…

Επιστολή έστειλαν οι τέσσερις νομάρχες της Κρήτης προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, την οποία κοινοποίησαν<...> και στην υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κα Aντζελα Γκερέκου, με θέμα το στρατηγικό σχεδιασμό της τουριστικής προβολής του νησιού. Στην επιστολή τους η νομάρχης Ηρακλείου, κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, ο νομάρχης Χανίων, κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Παπαδάκης και ο νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την περικοπή τουριστικών εκθέσεων από τον ΕΟΤ, αλλά για τις οφειλές του ΕΟΤ προς τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις από τα έτη 2008 και 2009.

Συγκεκριμένα το κείμενο της επιστολής των τεσσάρων νομαρχών έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, αλλά και ειδικότερα της Κρήτης, όπως το πολιτισμικό της κεφάλαιο, το κλίμα, το μήκος και η ποιότητα των ακτών της, η ποικιλία και η εναλλαγή, το εξαιρετικό φυσικό της περιβάλλον, η υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας καθώς και οι ίδιοι η Κρητικοί και ο τρόπος ζωής τους, την καθιστούν επώνυμο πόλο έλξης, στον τουριστικό τομέα σε παγκόσμια θέση. Ο τουρισμός αποτελεί αδιαμφισβήτητα τη βαριά βιομηχανία της Κρήτης, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους φιλοξενούμενούς της αλλά και εργασία σε χιλιάδες πολίτες του νησιού.

Οι προβλέψεις για την ερχόμενη τουριστική περίοδο 2010, δεν είναι ούτε εύκολες, αλλά και σίγουρα όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Η διεθνής οικονομική ύφεση, επηρεάζει ακόμα και τις πλέον δυναμικές τουριστικές περιοχές, όπως είναι η Κρήτη.

Η ανάγκη για εντατικοποίηση της επικοινωνιακής πολιτικής, με σοβαρή προβολή και διαφήμιση της Κρήτης στις τουριστικές εκθέσεις ανά τον κόσμο, κρίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική. Μια πολύ καλή παρουσία της Κρήτης τη περίοδο αυτή, θα είναι καθοριστική, ενώ η διαρκής συνεργασία με την συμμετοχή όλων των φορέων και η διαρκής παρακολούθηση της τουριστικής κίνησης, κρίνεται αναγκαία. Η ευρεία συμμετοχή και οι συλλογικές αποφασιστικές πρωτοβουλίες που θα προκύψουν, είναι η μόνη ελπίδα για την ελάττωση των κραδασμών της κρίσης και την επάνοδο της τουριστικής βιομηχανίας, στην περιοχή μας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Με βάση τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για την περικοπή τουριστικών εκθέσεων από τον ΕΟΤ, που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Κρήτη, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή μας, ώστε να μπορούμε να συμμετέχουμε αυτόνομα.

Επίσης, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ότι εκκρεμούν ακόμα οφειλές, προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, από το πρόγραμμα του ΕΟΤ, για τα έτη 2008 το 60% και για το 2009 το 100%, όπως επίσης και να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας, για την τουριστική προβολή της Κρήτης για το 2010.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023