Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροσοχή κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ζητάει ο ΣΕΠΟΣ από τους επαγγελματίες του τουρισμού

Προσοχή κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ζητάει ο ΣΕΠΟΣ από τους επαγγελματίες του τουρισμού

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ) λίγες μέρες πριν την έναρξη της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας καλεί τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, που θα εμπλακούν σε όλα τα επίπεδα της φιλοξενίας και της εξυπηρέτησης των χιλιάδων επισκεπτών…

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ) λίγες μέρες πριν την έναρξη της φιλοξενίας<...> των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας καλεί τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, που θα εμπλακούν σε όλα τα επίπεδα της φιλοξενίας και της εξυπηρέτησης των χιλιάδων επισκεπτών, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποδείξουν ότι η χώρα μας διαθέτει άριστο επίπεδο επαγγελματιών στην τουριστική βιομηχανία, δείχνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Μάλιστα, στην έκθεση του ο ΣΕΠΟΣ αναφέρει ότι “οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν διάρκεια λιγότερη των τριάντα ημερών, ενώ τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η χώρα μας γενικά και η Αθήνα ειδικά έχουν βάθος πάρα πολλών ετών”. Ακόμα σημειώνει ότι “για παράδειγμα το Σύδνεϊ και γενικότερα η Αυστραλία όταν ανέλαβαν το 1993 την διοργάνωση του 2000 κατείχαν την εξηκοστή θέση στη λίστα των σημαντικότερων συνεδριακών προορισμών (στοιχεία ICCA). Σήμερα η Αυστραλία τοποθετείται μέσα στους δέκα σημαντικότερους προορισμούς για συνεδριακές και εν γένει επαγγελματικές δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα, τονίζει το γεγονός ότι “η χώρα μας, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα στηρίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό θέματα ανάπτυξης και απασχόλησης στην πορεία του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού. Αυτή η πορεία, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά εξαρτάται άμεσα από όλους εμάς και από τον καθένα από εμάς”.

Απευθυνόμενος στους επαγγελματίες του τουριστικού τομέα χαρακτηριστικά αναφέρει όχι άλλα λάθη στην ποιότητα των υπηρεσιών, όχι άλλα σφάλματα στις χρεώσεις μας και στην τιμολογιακή πολιτική μας, όχι άλλη αδιαφορία για την επόμενη μέρα. Στο κάτω – κάτω οφείλουμε στους εαυτούς μας να δώσουμε και μία αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς τους “φίλους” μας στο εξωτερικό που εδώ και πάνω από δύο χρόνια δεν χάνουν την ευκαιρία να μας κατηγορούν για ερασιτέχνες, αδαείς και ευκαιριακούς. Εμείς σφραγίζουμε σήμερα και επικυρώνουμε την τουριστική μας ταυτότητα που θα μας ακολουθεί τις επόμενες δεκαετίες. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ανοιχτή οδός στο μέλλον είναι η συνέπεια και ο επαγγελματισμός κατά την διάρκεια αυτών των τριάντα ημερών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024