Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόταση ανακήρυξης του 2003 ως έτος «σύζευξης πολιτισμού και τουρισμού»

Πρόταση ανακήρυξης του 2003 ως έτος «σύζευξης πολιτισμού και τουρισμού»

Την ανακήρυξη του έτους 2003 ως έτους «σύζευξης πολιτισμού και τουρισμού» και την ανάγκη ενδυνάμωσης της σχέσης <…>αυτής, όχι με την έννοια των όποιων θεσμικών διαδικασιών, αλλά με την προώθηση […]

Την ανακήρυξη του έτους 2003 ως έτους «σύζευξης πολιτισμού και τουρισμού» και την ανάγκη ενδυνάμωσης της σχέσης <…>αυτής, όχι με την έννοια των όποιων θεσμικών διαδικασιών, αλλά με την προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών εκ μέρους των σχετιζόμενων με τον τουρισμό και τον πολιτισμό φορέων πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) Γιώργος Δούκας κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συνδέσμου.

Στην ομιλία του ο κ. Δούκας έκανε σύντομο απολογισμό για το 2002 και αναφέρθηκε στα αίτια που δημιούργησαν τα προβλήματα στον παγκόσμιο τουρισμό και στις προοπτικές του 2003 που σκιάζονται από την απειλή του πολέμου στο Ιράκ. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου τόνισε την ανάγκη να καταστεί ο τουρισμός πρώτη προτεραιότητα για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Κέρκυρα, να υπάρξει ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική και να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες σε κάθε επίπεδο.

Ο κ. Δούκας υπογράμμισε την αναγκαιότητα της γρήγορης περάτωσης των έργων και των υπηρεσιών στο λιμάνι που καθίσταται επιτακτική λόγω της αύξησης των κρουαζιέρων, ενώ εστιάστηκε, ιδιαίτερα στα προβλήματα των κλάδου των τουριστικών γραφείων.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε επίσης το σημαντικό έργο του Συνδέσμου, που έχει επιτελεσθεί την περίοδο 1992- 2002 και αναφέρθηκαν οι σημαντικότερες δράσεις και οι πρωτοβουλίες του AOCTA, όπως η ίδρυση των Κερκυραϊκών Γραμμών, των Κερκυραϊκών Τουριστικών Επενδύσεων , η πραγματοποίηση των συνεδρίων των Βρετανών και Ολλανδών Tour Operators κ.α.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023