Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόταση ΝΔ: Σύσταση ανεξάρτητου οργανισμού για την προώθηση του Τουρισμού και του Πολιτισμού

Πρόταση ΝΔ: Σύσταση ανεξάρτητου οργανισμού για την προώθηση του Τουρισμού και του Πολιτισμού

Σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται στη σύσταση ενός ανεξάρτητου οργανισμού με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και πολιτισμού στις αγορές του εξωτερικού ανέφερε ο Συντονιστής […]

Σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία<.> προσανατολίζεται στη σύσταση ενός ανεξάρτητου οργανισμού με στόχο την προώθηση<...> του ελληνικού τουρισμού και πολιτισμού στις αγορές του εξωτερικού ανέφερε ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής & Εμπορίου βουλευτής της Ν.Δ.<.> Γιώργος Σαλαγκούδης.

Ο κ. Σαλαγκούδης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα "Τουριστική ανάπτυξη -διαπιστώσεις – προοπτικές" που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο τομέας τουρισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι "στον εν λόγω οργανισμό, θα μετέχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της χώρας. Στόχος του θα είναι προσέλκυση επενδύσεων και η προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, καθώς επίσης η αύξηση των τουριστών, η ποιοτική άνοδος των παρεχομένων υπηρεσιών και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου."

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του τομέα τουρισμού της ΝΔ<.>, Αναστάσιος Λιάσκος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού στον κλάδο του τουρισμού. "Ο τουρισμός" όπως τόνισε ο κ. Λιάσκος "δυστυχώς από πλευράς πολιτικής και στρατηγικής στη χώρα μας βρίσκεται σε ένα μηδενικό σημείο. Η κυβέρνηση είκοσι χρόνια τώρα αρνείται να δεχθεί τη συνεισφορά αυτού του μεγαλύτερου δυναμικού κλάδου με τρομερή συνεισφορά στην οικονομία μας, και δυστυχώς, ενώ υπάρχει μια παγκόσμια ανακατάταξη στα τουριστικά δρώμενα, εμείς εδώ απλά περιμένουμε κάθε χρόνο τους τουρίστες. Αυτή είναι η 'υπεύθυνη πολιτική' την οποία μέχρι στιγμής εφαρμόζει η κυβέρνηση. Η έλλειψη ενός μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού έχει δημιουργήσει ατελείωτα προβλήματα".

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τη ΝΔ η ανάπτυξη του τουρισμού είναι επιλογή πρώτης προτεραιότητας. Στις προτάσεις του κόμματος εντάσσεται η δημιουργία υπουργείου Τουρισμού με καθετοποιημένες αρμοδιότητες, η χάραξη ενιαίας πολιτικής σε μακροχρόνια βάση και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η βελτίωση και η επιτάχυνση ολοκλήρωσης των γενικών και ειδικών υποδομών, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Αναπτυξιακού νόμου που θα καταστεί ελκυστικός για την ανάπτυξη των επενδύσεων, καθώς επίσης η εκπόνηση σχεδίου τουριστικής αξιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Την ανάγκη εκμετάλλευσης στο μέγιστο δυνατό βαθμό των δυο σημαντικών διοργανώσεων που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα κατά τα προσεχή χρόνια, δηλαδή της Συνόδου Κορυφής του 2003 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Αριστείδης Θωμόπουλος. Τόνισε δε ότι η έλλειψη υποδομών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και η πρόσφατη περικοπή δρομολογίων της Ολυμπιακής από το αεροδρόμιο Μακεδονία, αποτελούν παράγοντες που δεν προάγουν την αύξηση της τουριστικής κίνησης της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, επισήμανε την έλλειψη σταθερού επενδυτικού και φορολογικού πλαισίου όσον αφορά τον τομέα του τουρισμό, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης κι άλλων μορφών τουρισμού πλην των παραδοσιακών όπως το συνεδριακό, το θρησκευτικό, τον ιαματικός και άλλες μορφές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024