Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόταση Σιούφα για δημιουργία οικολογικού πάρκου θεάματος και αναψυχής της Θαλάσσιας Επιστήμης και Τεχνολογίας

Πρόταση Σιούφα για δημιουργία οικολογικού πάρκου θεάματος και αναψυχής της Θαλάσσιας Επιστήμης και Τεχνολογίας

Τη δημιουργία ενός οικολογικού πάρκου θεάματος και αναψυχής της Θαλάσσιας Επιστήμης και Τεχνολογίας πρότεινε με επιστολή του προς τους υπουργούςΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, κ.κ. Γιώργο Σουφλιά και Γιώργο Βουλγαράκη, και τον […]

Τη δημιουργία ενός οικολογικού πάρκου θεάματος και αναψυχής της Θαλάσσιας Επιστήμης και Τεχνολογίας πρότεινε με επιστολή του προς τους υπουργούς<...>ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, κ.κ. Γιώργο Σουφλιά και Γιώργο Βουλγαράκη, και τον πρόεδρο της «Ολυμπιακά Ακίνητα», κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής ανάπτυξης και της αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων.

«Η δημιουργία ενός τέτοιου πάρκου, έχοντας ως αιχμή την κατασκευή ενός μεγάλου Ενυδρείου διεθνών προδιαγραφών, θα καλύψει αφενός την έλλειψη μιας Εθνικής εμβέλειας δράσης, αφετέρου θα στοχεύει σε μια πολυεπίπεδη επένδυση (οικονομική, πολιτιστική, τουριστική, ερευνητική, εκπαιδευτική)» τόνισε ο κ. Σιούφας, προβάλλοντας ως παράδειγμα και την επιτυχημένη πρόσφατη λειτουργία του Ενυδρείου Κρήτης, του οποίου ο αριθμός επισκεπτών ανά εξάμηνο αγγίζει τις 300.000.

«Δεδομένου του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, των συνθηκών βιωσιμότητας της επένδυσης και της εφικτότητας του έργου (οικολογικοί, οικονομικοί λόγοι)» επεσήμανε ο υπουργός, «προτείνεται η χωροθέτηση του έργου στις ζώνες Β2 ή ΑΙ του Ολυμπιακού πόλου Φαλήρου». «Σε ότι αφορά στην ζώνη Β2», πρόσθεσε «σημειώνεται ότι με τον νόμο 3342/2005 επιτρέπεται η χρήση θεματικού πάρκου-ενυδρείου. Στη δε ζώνη ΑΙ επιτρέπεται επίσης βάση του ίδιου νόμου η δημιουργία Οικολογικού Πάρκου (`Aρθρο 22 §α και β)».

Κλείνοντας την επιστολή του ο υπουργός ανάπτυξης ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την τελική χωροθέτηση και τις λοιπές ρυθμίσεις όρων δόμησης, προκειμένου να βγουν οι σχετικές άδειες, καθώς στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η ένταξη του έργου στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024