Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠρώτη συνεδρίαση της άτυπης ομάδας εργασίας Ελλάδας – Μόσχας
Aνταλλαγή πληροφοριών για την αμοιβαία προβολή του τουριστικού προϊόντος

Πρώτη συνεδρίαση της άτυπης ομάδας εργασίας Ελλάδας – Μόσχας

Η πρώτη συνεδρίαση της διμερούς άτυπης ομάδας εργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Μόσχας και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ολοκληρώθηκε χθες, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Μόσχας. Από ελληνικής πλευράς στην Επιτροπή μετέχουν ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου…

Η πρώτη συνεδρίαση της διμερούς άτυπης ομάδας εργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Μόσχας και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ολοκληρώθηκε χθες<...>, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Μόσχας. Από ελληνικής πλευράς στην Επιτροπή μετέχουν ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου, κ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Γιάννης Κοφίνης. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η εκπόνηση πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Μόσχας και της Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των δύο μερών.

Αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών για την αμοιβαία προβολή του τουριστικού προϊόντος. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ενθάρρυνση της συμμετοχής ελληνικών και ρωσικών τουριστικών επιχειρήσεων σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, που πραγματοποιούνται σε Ελλάδα και Μόσχα, η διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και φεστιβάλ με θέμα τον τουρισμό καθώς επίσης και ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας σε ειδικές μορφές τουρισμού.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η προώθηση της συνεργασίας των δύο μερών στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων. Δόθηκε έμφαση στην ανταλλαγή πληροφοριών για τις επενδυτικές δυνατότητες και τα κίνητρα που παρέχονται για προσέλευση επενδύσεων. Από ελληνικής πλευράς ειδικότερα έγινε αναφορά στον αναπτυξιακό νόμο, στο ΕΣΠΑ ,στα ΣΔΙΤ, που αφορούν στον τουρισμό καθώς και σε άλλες ενισχύσεις στα πλαίσια της Ε.Ε. Τέλος, συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Για τη συστηματικότερη παρακολούθηση των εργασιών της άτυπης ομάδας εργασίας αποφασίστηκε η σύγκλιση της δύο φορές ετησίως, σε Αθήνα και Μόσχα. Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί τη συνέχεια των όσων συμφώνησε στη Μόσχα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Μαρκόπουλος, σε πρόσφατη επίσκεψη του, με το δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας, κ. Γιούρι Λουσκόφ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024