Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠρωτοβουλία της Ελλάδος για άτυπη σύνοδο υπουργών Τουρισμού της ΕΕ στη Ρόδο
Παρουσία του Γ. Νικητιάδη στη MITT 2011

Πρωτοβουλία της Ελλάδος για άτυπη σύνοδο υπουργών Τουρισμού της ΕΕ στη Ρόδο

Τις εκτενείς πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να διευκολύνει την προσέλευση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, καθώς και την προσέλευση επισκεπτών από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού…

Τις εκτενείς πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να διευκολύνει την προσέλευση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, καθώς και την προσέλευση επισκεπτών<...> από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης στη Μόσχα στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης MITT.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους συμμετέχοντες στο ελληνικό περίπτερο(περιφέρειες, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχειακούς φορείς κ.λπ.) παρουσία δημοσιογράφων από ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία της Ελλάδος να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στη Ρόδο άτυπη σύνοδος υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ληφθεί ενιαία απόφαση για την άρση των εμποδίων, μέχρι και την κατάργηση της έκδοσης visa για επισκέπτες από Ρωσία, Ινδία και Κίνα. Τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή δείχνει πως η Ελλάδα πρωτοπορεί στις ενέργειες που αφορούν την αύξηση του τουρισμού της Ευρώπης, ο κ. Νικητιάδης διευκρίνισε ότι στην άτυπη σύνοδο που θα συνδιοργανωθεί από την Ουγγρική Προεδρία και την Κομισιόν θα κληθούν και οι υπουργοί τουρισμού της Κίνας, της Ρωσίας και της Ινδίας. Στόχος των εργασιών της Συνόδου είναι να προκύψει μία κοινή απόφαση των υπουργών που θα έχει μεγάλη σημασία για τον τουρισμό της Ευρώπης.

Ειδικά για την Ρωσία ο κ. Νικητιάδης δήλωσε ότι “ο τουρισμός από τη Ρωσία προς την Ελλάδα είναι ένα ποτάμι που δε γυρίζει πίσω” και εκτίμησε ότι φέτος αναμένεται να καταγραφεί σημαντική αύξηση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που λαμβάνει από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος εξετάζεται η διευκόλυνση έκδοσης visa και από πόλεις που δεν υπάρχει ελληνικό προξενείο. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να λειτουργήσει πιλοτικά ένα προξενικό γραφείο στο Νοβοσιμπίρσκ, το οποίο θα διευκολύνει την έκδοση visa στους Ρώσους, ενώ στη συνέχεια με βάση τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του θα δημιουργηθούν αντίστοιχα γραφεία και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, όπου δεν υπάρχει προξενείο.

Επίσης ο κ. Νικητιάδης είπε ότι λύθηκε και ένα σημαντικό θέμα που αφορά την έκδοση πολλαπλής visa, καθώς ήδη ξεκίνησαν να εκδίδονται τέτοιες vises στους Ρώσους, ικανοποιώντας ένα βασικό αίτημα τους. Ακόμα ο υφυπουργός ανέφερε ότι εξετάζεται να δοθεί, ίσως και από του χρόνου, η δυνατότητα έκδοσης visa και από μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς και γραφεία (tour operators) όπως ακριβώς σήμερα γίνεται από τα visa centers.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το θέμα διερευνάται από ειδική επιτροπή στην οποία προεδρεύει και έχει συσταθεί με εκπροσώπους από το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Νικητιάδης κατά την παρουσία του στην MITT συνομίλησε με όλους τους εκθέτες που συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών οργανισμών που μεταφέρουν τουρίστες στην Ελλάδα. Αυτοί ανέφεραν στον υφυπουργό ότι φέτος, ως τώρα, καταγράφουν σημαντικότατη αύξηση στις προκρατήσεις τους σε σχέση με την περσινή περίοδο. Επίσης ανέφεραν ότι με την λήψη των μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Νικητιάδης θεωρούν ότι θα ενδυναμωθεί περαιτέρω το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον που διαπιστώνουν από τους ρώσους για να έρθουν στην Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024