Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠρωτοβουλίες του Ελληνο-Αμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου για τουρισμό από τις ΗΠΑ
Προώθηση προορισμού

Πρωτοβουλίες του Ελληνο-Αμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου για τουρισμό από τις ΗΠΑ

Οι προοπτικές που διανοίγονται για την απορρόφηση μεγαλύτερου μέρους του ρεύματος τουριστών από ΗΠΑ είναι ευοίωνες έπειτα από την πρόσφατη απόφαση της Delta Airlines να αυξήσει τις απευθείας πτήσεις προς Αθήνα δρομολογώντας έως και 11 πτήσεις την εβδομάδα.

Η Ευρώπη ανακηρύσσεται η “βασίλισσα” των προτιμήσεων των Αμερικανών τουριστών, σύμφωνα με τα ετήσια στατιστικά στοιχεία Σεπτεμβρίου 2013 – Σεπτεμβρίου 2014, για τα ταξίδια που πραγματοποίησαν σε υπερπόντιους προορισμούς, με το μερίδιο αγοράς της να φθάνει το 18%. Στη 2η θέση βρίσκεται η Καραϊβική με μερίδιο 40% μικρότερο, ενώ οι υπόλοιποι προορισμοί υπολείπονται, με ποσοστά, 3 έως και 18 φορές χαμηλότερα.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, οι προοπτικές που διανοίγονται για την απορρόφηση μεγαλύτερου μέρους του ρεύματος τουριστών από ΗΠΑ είναι ευοίωνες έπειτα από την πρόσφατη απόφαση της Delta Airlines να αυξήσει τις απευθείας πτήσεις προς Αθήνα δρομολογώντας έως και έντεκα πτήσεις την εβδομάδα.

“Με ταξιδιωτική δαπάνη 2500 ευρώ ανά Αμερικανό τουρίστα έναντι 600 ευρώ του Ευρωπαίου, η αμερικανική αγορά αποδεικνύεται δυνατή στα stress tests του ρευστού διεθνούς κλίματος, εκεί που άλλες ελπιδοφόρες αγορές αποδεικνύονται ασταθείς. Με στόχο την αξιοποίηση της τεράστιας δυναμικής της Αμερικανικής αγοράς, το Ελληνο-Αμερικανικό Τουριστικό Επιμελητήριο (HACT) προγραμματίζει σειρά δράσεων για τη στοχευμένη διείσδυση σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, που θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές του χρόνου”, δήλωσε ο πρόεδρος του HACT κ. Γιώργος Τριβιζάς.

Σημείο-σταθμό του προγράμματος δράσεων θα αποτελέσει το 4o fam trip που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο με τη συμμετοχή 30 εκ των κορυφαίων ΜΜΕ, luxury line ταξιδιωτικών πρακτόρων, travel specialists και Tour Operators των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής (μεταξύ άλλων και από τον Οργανισμό Virtuoso) με εξειδίκευση στον Τουρισμό Πολυτελείας, που αναζητούν συνεργασία με Έλληνες suppliers. Η ενέργεια θα λάβει χώρα στις 14-21 Μαρτίου 2015.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024