Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρότυπο πράσινης ανάπτυξης ο νομός Ηλείας
Π. Γερουλάνος: Απαιτούνται συνέργιες μεταξύ πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού

Πρότυπο πράσινης ανάπτυξης ο νομός Ηλείας

Τη μετατροπή της Ηλείας σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης που θα αποτελέσει το πρόκριμα για ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που είχε χθες με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας,…

Τη μετατροπή της Ηλείας σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης που θα αποτελέσει το πρόκριμα για ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός<...> κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που είχε χθες με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, περιοχή που, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, θα επισκεπτόταν πρώτη ως πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει άμεσα το επικαιροποιημένο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής.

Συνοδευόμενος από τους “κατ`εξοχήν αρμόδιους υπουργούς για την ανασυγκρότηση της περιοχής” Δ. Ρέππα, Κ. Μπατζελή, Μ. Χρυσοχοΐδη, Τ. Μπιρμπίλη και Π. Γερουλάνο, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψη αυτή “ως χρέος της πολιτείας”. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Ισπανός αρχιτέκτονας-χωροτάκτης και αναμορφωτής της πόλης της Βαρκελώνης, Γιόσεφ Ασεμπίγιο, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα συμβάλει μαζί με τους υπουργούς και τους Ελληνες επιστήμονες στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι στόχος του προγράμματος είναι η Αρχαία Ολυμπία να γίνει πρότυπη πόλη αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και οικιστικής ανάπτυξης και είπε ότι γι` αυτό προβλέπεται η ίδρυση σχολής αθλητισμού, ολυμπισμού και πρότυπης ανάπτυξης, η δημιουργία διεθνούς πρότυπου ολυμπιακού αθλητικού κέντρου και η ανάπτυξη του διεθνούς ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας. “Ολα αυτά θα γίνουν με την κινητοποίηση του πολίτη και των φορέων, αλλά και των κεφαλαίων” επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, τόνισε ότι ο θυμός και η απελπισία που ένιωθε κάθε πολίτης πριν δύο χρόνια πρέπει να γίνουν πηγή ελπίδας και πως πρέπει να υπάρχει σχέδιο και πολιτική βούληση για να γίνει αυτό πράξη. Είπε, μάλιστα, ότι η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας συνδυάζει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και πως απαιτούνται συνέργιες μεταξύ του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού για να δώσουμε αξία σε αυτά που πραγματικά μας νοιάζουν ως Ελληνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024