Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόβλημα η παροχή βίζας για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Πρόβλημα η παροχή βίζας για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Με αφορμή τα προβλήματα, που γεννιούνται για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης, από την καθυστέρηση έκδοσης βίζας στους πολίτες από τα Βαλκάνια και κυρίως από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αποφάσισε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης να στείλει σχετική επιστολή στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Βαληνάκη, ζητώντας την…

Με αφορμή τα προβλήματα, που γεννιούνται για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης, από την καθυστέρηση έκδοσης βίζας στους πολίτες από τα Βαλκάνια και<...> κυρίως από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αποφάσισε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης να στείλει σχετική επιστολή στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Βαληνάκη, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του στο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ψωμιάδης, μέσω της επιστολής του, ζητά από τον κ. Βαληνάκη “να μειωθούν άμεσα ο χρόνος έκδοσης της βίζας και τα έξοδα του αιτούντος, να αυξηθούν η διάρκεια της βίζας, όπως και τα Προξενεία που την εκδίδουν στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης”, ενώ προτείνει, παράλληλα, και την καθιέρωση της εθνικής βίζας, με στόχο την απλούστευση της όλης διαδικασίας”.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει στην επιστολή ότι “η κωλυσιεργία, τα εμπόδια και οι καθυστερήσεις στην έκδοση της βίζας, στερούν τη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα από τριπλάσιο αριθμό τουριστών από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, την ώρα μάλιστα, που η οικονομία στην περιοχή μας χειμάζεται από την ανεργία, την αποβιομηχάνιση, το κλείσιμο επιχειρήσεων και τα εισαγόμενα προϊόντα από τρίτες χώρες, οι οποίες οδηγούν τους μικρομεσαίους σε απόγνωση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024