Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠροβλήματα από τη μείωση δρομολογίων στην γραμμή Καβάλας-Θάσου
Από 6 σε 2

Προβλήματα από τη μείωση δρομολογίων στην γραμμή Καβάλας-Θάσου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, αλλά και Ανάπτυξης αναφορικά με την μείωση των δρομολογίων από 6 σε 2 στην πορθμειακή γραμμή […]

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, αλλά και Ανάπτυξης αναφορικά με την μείωση των δρομολογίων από 6 σε 2 στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου Θάσου, κατέθεσαν<...>στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε., κ. Γιάννης Ζιώγας και κα Σοφία Καλαντίδου.

“Η απόφαση των ναυτιλιακών εταιριών ΑΝΕΘ, ΝΕΚ που μονοπωλούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θάσου με το ηπειρωτικό τμήμα του Νομού Καβάλας, δημιουργεί”, κατά τους βουλευτές, “σοβαρά προβλήματα τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επαγγελματίες της περιοχής, ενώ από τη μείωση των δρομολογίων επιπτώσεις θα έχουν και οι εργαζόμενοι των πλοίων, αφού θα περισσέψει προσωπικό, δηλαδή θα υπάρξουν υποχρεωτικές άδειες ή απολύσεις, αλλά και οι μικροεπαγγελματίες της αγοράς της Καβάλας, που θα δουν το τζίρο τους να μειώνεται”.

“Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που αποφάσισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εφαρμόζουν πιστά οι κυβερνήσεις της Ν.Δ.. Πολιτική που ενισχύει τα κέρδη των ακτοπλοϊκών εταιριών και τους μεγαλομετόχους σε βάρος των επιβατών, των εργαζομένων, του λαού. Γι’ αυτό όλοι αυτοί πρέπει να διεκδικήσουν τη δημιουργία του ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη, ασφαλή και φτηνή μετακίνηση του λαού της περιοχής. Αυτή η προοπτική ενισχύει την ανάπτυξη όλης της περιοχής προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων” ανέφεραν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε., ζητώντας από τους κ.κ. υπουργούς ενημέρωση για τα μέτρα που θα πάρουν, προκειμένου να εξασφαλιστεί συνεχής, ασφαλής και φθηνή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μεταξύ Καβάλας και Πρίνου Θάσου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024