Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροβλήματα στη συνεργασία Αθήνας 2004 – Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής

Προβλήματα στη συνεργασία Αθήνας 2004 – Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής

Δυσχερής αποδεικνύεται η συνεργασία της οργανωτικής επιτροπής Αθήνα 2004 και της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής για το θέμα της φιλοξενίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης κ. Γιώργου Τσακίρη, […]

Δυσχερής αποδεικνύεται η συνεργασία της οργανωτικής επιτροπής Αθήνα 2004 και της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής για το θέμα<...> της φιλοξενίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης κ. Γιώργου Τσακίρη, στο GBC και στην εκπομπή Business & Travel.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακίρης, η ΕΞΑ έχει διαθέσει στην Αθήνα 2004 17.000 δωμάτια σε προνομιακές τιμές για την φιλοξενία των ανθρώπων που θα επισκεφθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμα τα ανταποδοτικά που είχαν συμφωνηθεί από την πολιτεία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσπιστία και να διαταράσσονται οι σχέσεις των δύο φορέων.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΕΞΑ εξέφρασε στον Χάρη Ντιγριντάκη την δυσαρέσκειά του για την “αδιαφορία” των κρατικών φορέων. Υπογράμμισε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της επιδότησης των 3.000 ευρώ ανά κλίνη για τα ξενοδοχεία χαμηλής κατηγορίας, την ίδια ώρα που οι ξενοδόχοι της Αττικής έχουν δαπανήσει πάνω από 1 δις ευρώ για ανακαινίσεις εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεδομένης αυτής της τεράστιας δαπάνης είναι εύλογο, σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη οι ξενοδόχοι να προσπαθούν να αποσπάσουν υψηλότερες τιμές για το προϊόν τους και συνεπώς να εμφανίζονται τα γνωστά φαινόμενα ανατιμήσεων.

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή του GBC, αυτήν τη στιγμή 60 ξενοδοχεία της Αττικής αντιμετωπίζουν την απειλή του λουκέτου και τούτο διότι δεν έχουν αποκτήσει ακόμη το πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Τόνισε ωστόσο πως η έλλειψη του πιστοποιητικού είναι αμιγώς διαδικαστικό ζήτημα και δεν συνεπάγεται πως οι μονάδες δεν είναι ασφαλείς. Προσέθεσε δε, πως για κάθε τροποποίηση ή ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου καθίσταται απαραίτητη η χορήγηση νέου πιστοποιητικού, διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο. Γι αυτό το λόγο και δεδομένου ότι ακόμα πραγματοποιούνται ανακαινίσεις, το 10% των ξενοδοχείων δεν έχουν πιστοποιητικό, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024