Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροβλήματα στον τουρισμό δημιουργεί η έκδοση ελληνικής βίζας

Προβλήματα στον τουρισμό δημιουργεί η έκδοση ελληνικής βίζας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων-HATTA σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην έκδοση βίζας στις προξενικές αρχές της Ελλάδας στις χώρες όπου απαιτείται η θεώρηση άδειας […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων-HATTA<.> σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην έκδοση βίζα<.>ς στις προξενικές αρχές της Ελλάδας στις χώρες όπου απαιτείται η θεώρηση άδειας εισόδου, με αποτέλεσμα τοπικοί τουριστικοί πράκτορες να απογοητεύονται και να εγκαταλείπουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.
Στην Κίνα όπου παρατηρείται τελευταία αυξημένο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα, η τουριστική βίζα εκδίδεται με καθυστέρηση μέχρι και ένα μήνα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι σχετικές αιτήσεις απορρίπτονται. Ο Έλληνας τουριστικός πράκτορας που προσκαλεί γκρουπ πάνω από 10 άτομα πρέπει να βρει προσβάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών για να αποσπάσει άδεια εισόδου.
Το ελληνικό προξενείο στη Μπανγκόκ απαιτεί από τους ενδιαφερομένους τουρίστες σχετική τραπεζική βεβαίωση εις τριπλούν μαζί με το πρωτότυπο βιβλιάριο καταθέσεων.
Ελληνική βίζα δίνεται με δυσκολία και στους τουρίστες από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, και την Αίγυπτο.
Οι ελληνικές προξενικές αρχές στην Ουκρανία θεωρούν όλα τα τουριστικά γραφεία ως ύποπτα λαθρομεταναστών, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Και αυτά τα λίγα γραφεία της εξαίρεσης πρέπει να υπογράψουν εγγυητική επιστολή για την επάνοδο των πελατών τους περνώντας από κουραστική διαδικασία.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η διαδικασία αυτή στρέφει τον τουρισμό από τις παραπάνω χώρες σε προορισμούς που δεν απαιτούν διατυπώσεις όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, και η Ισπανία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024