Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροβληματισμός του HATTA από τουριστικά γραφεία τρίτων χωρών στην Ελλάδα
Τουριστικά γραφεία

Προβληματισμός του HATTA από τουριστικά γραφεία τρίτων χωρών στην Ελλάδα

Σε συνάντηση τουριστικών γραφείων που πραγματοποιήθηκε κατά τη φετινή Philoxenia, συζητήθηκε το θέμα της δραστηριοποίησης τουριστικών γραφείων τρίτων χωρών στην Ελλάδα και συμφωνήθηκε να αναλάβει ο ΗΑΤΤΑ σειρά παρεμβάσεων προς την Πολιτεία και τον ομόλογο Σύνδεσμο TURSAB της Τουρκίας.

Με μεγάλη συμμετοχή τουριστικών γραφείων από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της έκθεσης Philoxenia.

Τη συνάντηση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΤΓΜΘ) και το Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης.

Το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση αφορούσε τη δραστηριοποίηση τουριστικών γραφείων τρίτων χωρών στην Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονο το φαινόμενο να δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τουρκικά τουριστικά γραφεία, κατά παράβαση της τουριστικής νομοθεσίας.

Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια σχετικής παρέμβασης του ΗΑΤΤΑ, το Υπουργείο Τουρισμού έχει διευκρινίσει ποια είναι τα δικαιώματα των τουριστικών γραφείων τρίτων χωρών και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

Συμφωνήθηκε να αναλάβει ο ΗΑΤΤΑ σειρά παρεμβάσεων προς την Πολιτεία και τον ομόλογο Σύνδεσμο TURSAB της Τουρκίας, με τον οποίο ο ΗΑΤΤΑ είναι αδελφοποιημένος.

Τη συνάντηση επίσης απασχόλησαν θέματα που αφορούν τις σχολικές εκδρομές.

Τέλος, έγινε ενημέρωση στα τουριστικά γραφεία σχετικά με την θετική για την Ελλάδα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, το νέο σχέδιο Οδηγίας για τα Οργανωμένα Ταξίδια, το νέο καθεστώς που θα διέπει στο μέλλον τις υπεραστικές μεταφορές και τη νέα φορολογική νομοθεσία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024