Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΨήφος εμπιστοσύνης από την Κίνα
Ενδυνάμωση και της τουριστικής συνεργασίας

Ψήφος εμπιστοσύνης από την Κίνα

Πολλαπλή ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο στην Ελλάδα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. Αμέσως μετά τη συνάντηση υπεγράφησαν 13 συμφωνίες, δύο διακρατικές και 11 επιχειρηματικές, που υποδηλώνουν τη βούληση των δύο χωρών για εμβάθυνση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, ενώ το Πεκίνο…

Πολλαπλή ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο στην Ελλάδα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό<...> κ. Γιώργο Παπανδρέου. Αμέσως μετά τη συνάντηση υπεγράφησαν 13 συμφωνίες, δύο διακρατικές και 11 επιχειρηματικές, που υποδηλώνουν τη βούληση των δύο χωρών για εμβάθυνση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, ενώ το Πεκίνο έδωσε χειροπιαστή απόδειξη της επιθυμίας του να συμβάλει από κοινού με την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με την αγορά ελληνικών ομολόγων.

Μεταξύ άλλων, ο Κινέζος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας και ειδικά για την τελευταία είναι μία προοπτική στην οποία προσβλέπουμε ιδιαίτερα, όπως είπε ο κ Παπανδρέου.

“Ευχαριστούμε για την ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες που κάνει ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση για να βάλουμε τη χώρα μας σε τάξη”, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, και πρόσθεσε: “Είναι ψήφος εμπιστοσύνης να αγοράζετε και να συνεχίσετε να αγοράζετε ελληνικά ομόλογα – ψήφος εμπιστοσύνης και στην ΕΕ- είναι ψήφος εμπιστοσύνης ότι αυξάνονται οι επενδύσεις σας στον Πειραιά για να γίνει ο διαμετακομιστικός κόμβος Κίνας -Ευρώπης, ψήφος εμπιστοσύνης να θέλετε να διπλασιάσετε τις ελληνικές εισαγωγές στην Κίνα και πολλές άλλες αποφάσεις, όπως το ελληνοκινεζικό ταμείο ανάπτυξης για ναυπηγοεπισκευές στην Κίνα, η έκκληση των επιχειρηματιών σας να επενδύσουν στην Ελλάδα”.

Τις διακρατικές συμφωνίες εκ μέρους της ελληνικής πλευράς υπέγραψαν ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος. Στις συνομιλίες παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Διαμαντίδης.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της COSCO
Τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκαν ο κ. Παπανδρέου με τον Κινέζο ομόλογό του, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη των εργασιών της κινεζικής εταιρίας στην Ελλάδα. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον χαιρετισμό του ότι η παρουσία του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα έχει πολλαπλή σημασία. Επεσήμανε ακόμη ότι ο Πειραιάς μετατρέπεται με την παρουσία της COSCO σε διαμετακομιστικό κόμβο των κινεζικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή. Τόνισε ότι Ελλάδα και Κίνα θα γίνουν πρωτοπόροι στην έρευνα, την τεχνογνωσία και την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο για την ναυσιπλοΐα τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία του ειδικού ταμείου ανάπτυξης των Ελλήνων εφοπλιστών το οποίο θα βοηθάει στην ναυπήγηση ελληνικών πλοίων στην Κίνα. Όλα αυτά, είπε ο πρωθυπουργός, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στις προσπάθειες που καταβάλουμε να φύγουμε από την κρίση. Είπε ακόμη ότι με την παρουσία του κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα ενισχύεται η στρατηγική θέση των δύο χωρών και ενδυναμώνονται οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας.

Ο κ. Τζιαμπάο τόνισε ότι η Κίνα θα ενισχύσει το ειδικό ταμείο με 5 δισ. δολ. Είπε ακόμη ότι έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα η λειτουργία ερευνητικού κέντρου εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης εκπομπής ρύπων της ναυτιλίας. Αναφέρθηκε στη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης για το προσωπικό και για τον εκσυγχρονισμό του σταθμού και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο σταθμός του Πειραιά θα αποτελέσει το διαμάντι της Μεσογείου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024