Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΨωμιάδης: Πολιτισμός και τουρισμός πυλώνες ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη
Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Ψωμιάδης: Πολιτισμός και τουρισμός πυλώνες ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη

«Ο πολιτισμός και ο τουρισμός μπορούν να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες για την πολύπλευρη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε ο νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, στη διάρκεια συνέντευξης στη Μονή Λαζαριστώνόπου έγινε […]

«Ο πολιτισμός και ο τουρισμός μπορούν να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες για την πολύπλευρη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε ο νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, στη διάρκεια συνέντευξης στη Μονή Λαζαριστών<...>όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων για το 2007 την Παρασκευή, παρουσία και του δημάρχου Σταυρούπολης κ. Σάββα Σερασίδη.

«Πάγιος στόχος μας”, πρόσθεσε ο κ. Ψωμιάδης, “είναι η δημιουργία θεσμών, διότι μέσω αυτών μπορούμε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Αφενός να δώσουμε βήμα και να προβάλλουμε την καλλιτεχνική δημιουργία και αφετέρου να διασφαλίσουμε την οικονομική ανάπτυξη μέσω του πολιτισμού με νέες θέσεις εργασίας και προσέλκυση τουριστών».

Αναφερόμενος δε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων ο νομάρχης είπε: “Σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής, με άριστη συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους μας, το Δήμο Σταυρούπολης, τη Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αλλά και με συμπαράσταση του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διοργάνωση ορισμένων εκδηλώσεων, με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, οργανώνουμε για μία ακόμη χρονιά, ένα Φεστιβάλ με το δικό του ξεχωριστό στίγμα, ένα Φεστιβάλ που διακρίνεται για την σταθερότητά του, για την προσήλωσή του στο ποιοτικό, ένα Φεστιβάλ που έχει κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση των Θεσσαλονικέων με πάνω από δέκα χρόνια έντονης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος μας, να δημιουργούμε συνεχώς, σε γόνιμο διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού μας. Αυτός είναι στόχος για τον οποίο αξίζει να ενώσουμε όλες και όλοι τις δυνάμεις μας, αυτός είναι ο στόχος που επιδιώκουμε και στο φετινό Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ μας, επιτρέψτε μου να συμπεριλάβω τις συναυλίες, με πολύ μεγάλα ονόματα της διεθνούς αλλά και της εγχώριας μουσικής σκηνής, τη μικρή σκηνή, όπου εμφανίζονται Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που γεμίζουν με μουσική τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές του Ιουνίου και του Ιουλίου, το φεστιβάλ τζαζ, μια καινοτομία και νέα πρόταση του Φεστιβάλ, τις κινηματογραφικές ταινίες του Αυγούστου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παράλληλες εκδηλώσεις όπως η Βαβυλωνία των Γεύσεων με τον Ηλία Μαμαλάκη που αγκαλιάστηκε για μία ακόμη χρονιά με θέρμη από το κοινό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024