Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠτώχευση και δημιουργία νέας εταιρίας στη θέση των ΟΑ υπό διεθνές μάνατζμεντ

Πτώχευση και δημιουργία νέας εταιρίας στη θέση των ΟΑ υπό διεθνές μάνατζμεντ

Πτώχευση και δημιουργία νέου εταιρικού σχήματος στο οποίο θα μετέχουν το κράτος και ιδιώτες επενδυτές και θα διοικείται από διεθνή μάνατζερ αποτελεί την προσφιλέστερη λύση στην οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση για το πρόβλημα του εθνικού αερομεταφορέα…

Πτώχευση και δημιουργία νέου εταιρικού σχήματος στο οποίο θα μετέχουν το κράτος και ιδιώτες επενδυτές και θα διοικείται από διεθνή μάνατζερ<...> αποτελεί την προσφιλέστερη λύση στην οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση για το πρόβλημα του εθνικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία”, εφόσον ο διαγωνισμός για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών κηρυχθεί εντός 15νθημέρου άγονος -που θεωρείται πλέον και ως η πιθανότερη έκβαση- ως το Φεβρουάριο θα προωθηθεί λύση που θα προβλέπει:

  • την ίδρυση νέας εταιρείας σαφώς μικρότερης των Ολυμπιακών Αερογραμμών -τουλάχιστον όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της- με συμμετοχή του Δημοσίου και ιδιωτών επενδυτών
  • τα ποσοστά συμμετοχής δεν έχουν αποφασιστεί, αλλά ούτε και θεωρούνται το αποφασιστικής σημασίας μέγεθος για την προώθηση της λύσης. Το κρίσιμο είναι να βρεθεί το κατάλληλο μάνατζμεντ και αυτό οπωσδήποτε θα το αναλάβει ιδιώτης. Μπορεί η συμμετοχή του Δημοσίου στη νέα εταιρεία να είναι μόλις 30% αλλά μπορεί και να ανέλθει σε 60% ή 70%. Πάντως σίγουρα στο νέο σχήμα θα μετέχει ιδιώτης στρατηγικός επενδυτής ο οποίος θα αναλάβει και το μάνατζμεντ.
  • ο μάνατζερ, εφόσον τελικά προωθηθεί η λύση αυτή, θα αναζητηθεί στη διεθνή αγορά.

Πάντως η νέα εταιρεία δεν θα αποτελέσει διάδοχο σχήμα της σημερινής, γεγονός που εκτιμάται πως θα “μετρήσει” στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας και η επιτυχής έκβαση θα είναι προϋπόθεση για την προώθηση της νέας λύσης.

Στο νέο εταιρικό σχήμα θα απασχοληθεί μέρος μόνον του σημερινού προσωπικού. Για τους υπόλοιπους εργαζομένους επαναλαμβάνεται μονότονα η δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα βρεθεί λύση. Κανένα στοιχείο όμως της λύσης αυτής δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη.

Η λύση της πτώχευσης θα προωθηθεί προκειμένου να αποφευχθεί η εκπλήρωση των υποχρεώσεων και του προστίμου που επιβάλλονται από την καταδικαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024