Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΡιζάς: Δεν έγιναν `ειδικές προσλήψεις` και δεν απερρίφθη καμία διάταξη

Ριζάς: Δεν έγιναν `ειδικές προσλήψεις` και δεν απερρίφθη καμία διάταξη

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα εφημερίδων της Παρασκευής, 29 Ιουλίου 2005, για δήθεν `απόρριψη`, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ορισμένων διατάξεων του σχεδίου Π.Δ. περί Οργανισμού του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και για δήθεν `ειδικές προσλήψεις`

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα εφημερίδων της Παρασκευής, 29 Ιουλίου 2005, για δήθεν `απόρριψη`, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ορισμένων διατάξεων<...>του σχεδίου Π.Δ. περί Οργανισμού του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και για δήθεν `ειδικές προσλήψεις`, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Β. Ριζάς, επισημαίνει τα ακόλουθα:

  1. Δεν απερρίφθη καμία διάταξη.

  2. Οι 27 θέσεις προσωπικού δεν είναι νέες θέσεις, αλλά υφιστάμενες προσωποπαγείς, που κατέχονται, από υπαλλήλους, που υπηρετούν εδώ και αρκετά χρόνια. Οι θέσεις αυτές διατηρούνται με τον νέο Οργανισμό βάσει της ισχυούσης νομοθεσίας. Και βεβαίως, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως σύννομη τη διατήρηση τους.

  3. Για τις συνιστώμενες νέες 15 θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, έγινε συμπλήρωση ότι πρόκειται περί θέσεων προσωπικού με ιδιαίτερα καθήκοντα και αυξημένα τυπικά προσόντα, δηλαδή κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων, κ.λ.π.. Εδώ σημειώνουμε, ότι δεν πρόκειται περί `προσλήψεων`, αλλά για σύσταση θέσεων οι οποίες, όταν αποφασισθεί η πλήρωση τους, θα γίνει βάσει της υφισταμένης νομοθεσίας και

  4. όσον αφορά στην Επιτροπή Ειδικών Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι άλλων Υπουργείων, κατόπιν υποδείξεως του ΣτΕ διεγράφη από το σχέδιο Π.Δ., επειδή αυτή πρέπει να συγκροτηθεί βάσει της ήδη υφισταμένης ειδικής εξουσιοδοτικής διάταξης του άρθρου 1 του Ν. 3270/04 (παράγραφος 13, περίπτωση δ, περί των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης).
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024