Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΡόδη Κράτσα: Κοινός στόχος μία καθαρή Μεσόγειος
Ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Ρόδη Κράτσα: Κοινός στόχος μία καθαρή Μεσόγειος

Σύμφωνα με ειδικές έρευνες και μελέτες, ο στόχος της διατήρησης ενός υγιούς θαλάσσιου περιβάλλοντος μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν τεθούν υπό έλεγχο οι σοβαρότερες απειλές ρύπανσης όπως είναι αυτές που προέρχονται κυρίως από τις χερσαίες πηγές (80%) και από τις λειτουργικές απορρίψεις των πλοίων…

Σύμφωνα με ειδικές έρευνες και μελέτες, ο στόχος της διατήρησης ενός υγιούς θαλάσσιου περιβάλλοντος μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν τεθούν υπό έλεγχο οι σοβαρότερες απειλές ρύπανσης όπως είναι αυτές που προέρχονται κυρίως από τις χερσαίες πηγές (80%)<...>και από τις λειτουργικές απορρίψεις των πλοίων. Επί πλέον στα πρόσφατα στοιχεία έκθεσης της MEDPOL (Πρόγραμμα Δράσης για την Μεσόγειο) γίνεται ξεκάθαρο ότι οι «χερσαίες ρυπάνσεις» από τα διυλιστήρια πετρελαίου, βιομηχανικά απόβλητα, λιπάσματα κ.α. αυξάνουν συνεχώς τα επίπεδα μόλυνσης της Μεσογείου, αφού εκατομμύρια τόνων τοξικών αποβλήτων καταλήγουν κάθε χρόνο σε αυτήν (9.400 εργοστάσια, διυλιστήρια κ.α.), ανέφερε την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κυρία Ρόδη Κράτσα, μέλος της Ευρω-Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, με σχετική ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής τονίζει ότι στα πλαίσια της 3ης Ευρω-μεσογειακής Διυπουργικής Διάσκεψης για το περιβάλλον, που έγινε πρόσφατα στο Κάιρο, τονίστηκε η ανάγκη περιβαλλοντικής προστασίας των παράκτιων ακτών και θαλασσών της Μεσογείου, αλλά και η ανάγκη συντονισμού όλων των κρατών και φορέων στη Μεσόγειο. Καλεί δε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της διαβούλευσης για την Πράσινη Βίβλο για τη θαλάσσια πολιτική, να λάβει πρωτοβουλίες για να ενημερώσει και να προωθήσει στις χώρες εταίρους μας στην Μεσόγειο την υλοποίηση πολιτικών συντονισμού για την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης αλλά και να τις συμπεριλάβει στο υφιστάμενο Ευρωπαϊκό Μητρώο Ρυπογόνων Εκπομπών (EPER).

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας τόνισε ότι η Πράσινη Βίβλος υπογραμμίζει ότι, τα κράτη μέλη πρέπει να χρησιμοποιούν τους υφιστάμενους περιφερειακούς οργανισμούς, οι δραστηριότητες των οποίων έχουν επίπτωση στις θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως είναι η Διαδικασία της Βαρκελώνης, καθώς και το ότι η σημασία της συνεργασίας με τις χώρες της Μεσογείου λαμβάνεται δεόντως υπόψη στην Πράσινη Βίβλο σχετικά με την θαλάσσια πολιτική της Ε.Ε. Αναφορικά με το EPER αναφέρει ότι θα πρέπει τα κράτη-μέλη να ενθαρρυνθούν σε εθελοντική βάση να υποβάλουν αναφορές.

“Είναι ενθαρρυντικό ότι τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Μεσογειακοί εταίροι μας έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα της λήψης μέτρων άμεσα σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα άσκησης πολιτικής .για την προστασία των θαλασσών και του πλούτου τους. Η Μεσόγειος είναι η θάλασσα που μας ενώνει στα καλά και στα κακά. Η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή και συντονισμένη για την ποιότητα του περιβάλλοντος και της ζωής των λαών από τις δύο όχθες της Μεσογείου κατέληξε η κυρία Κράτσα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024