Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣαράντα δυο ακτές βραβευμένες με γαλάζια σημαία στα Ιόνια Νησιά

Σαράντα δυο ακτές βραβευμένες με γαλάζια σημαία στα Ιόνια Νησιά

Σαράντα δυο ακτές σε όλα τα Ιόνια Νησιά βραβεύθηκαν με την `Γαλάζια Σημαία`, η οποία απονέμεται κάθε χρόνο από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν αυστηρά κριτήρια καθαριότητας, οργάνωσης και […]

Σαράντα δυο ακτές σε όλα τα Ιόνια Νησιά βραβεύθηκαν με την `Γαλάζια Σημαία`, η οποία απονέμεται κάθε χρόνο από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν<...> αυστηρά κριτήρια καθαριότητας, οργάνωσης και προστασίας του περιβάλλοντος. Διεθνής συντονιστής του Προγράμματος `Γαλάζιες Σημαίες` είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Eκπαίδευση (FEE), μέλος (και φορέας υλοποίησης του προγράμματος) για την Ελλάδα είναι από το 1992 είναι η Eλληνική Eταιρεία Προστασίας της Φύσης, η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση της χώρας μας, που χρονολογείται από το 1951.

Στην Κέρκυρα οι ακτές που βραβεύθηκαν είναι: το Κομμένο, το Κοντόκαλι, η Δασιά, ο Ύψος, το Μπαρμπάτι, η Περίθεια, ο Αλμυρός, ο Απράος, ο Αγ. Γεώργιος, οι Καλαμιώνες, η Κερασιά, το Αυλάκι, το Νησάκι, Γιμάρι, το Canal d` Amour, ο Αριλιάς, ο Αγ. Στέφανος, το Σιδάρι, οι Έρμονες, η Γλυφάδα, ο Κοντόγιαλος, οι Μπενίτσες, ο Αγ. Γεώργιος στο Δήμο Κορισιών, η Μαραθιά, ο Aγ. Ματθαίος και ο Αγ. Ιωάννης Στρογγύλης.

Στη Λευκάδα βραβεύθηκαν η Γύρα και οι Μύλοι στον Αγ. Ιωάννη και στην Κεφαλονιά οι ακτές: Μακρύς Γιαλός, Πλατύς Γιαλός, Σκάλι, Αγ. Βαρβάρα, Αράγια, Ξί, Αντίσαμος, Λούρδας και Μύρτος.

Στην Ιθάκη ξεχώρισε η ακτή Δεξιά και στη Ζάκυνθο η ακτή Ζάκυνθος και η ακτή Τσιλιβή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ακτές Μύρτος, Πόρτο Κατσίκι και Κάθισμα συγκαταλέγονται, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των τουριστών, στις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023