Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣχέδιο ανάδειξης αθλητισμού και πολιτισμού μέσω του τουρισμού
Σύνοδος υπουργών πολιτισμού και αθλητισμού

Σχέδιο ανάδειξης αθλητισμού και πολιτισμού μέσω του τουρισμού

Σχέδιο ανάδειξης αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων μέσω του τουρισμού επεξεργάζεται και προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού…

Σχέδιο ανάδειξης αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων μέσω του τουρισμού επεξεργάζεται και προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπως<...> τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μαΐου στις Βρυξέλλες υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι κατ` αυτό τον τρόπο προωθείτε το αθλητικό κίνημα και παράλληλα ενισχύεται η οικονομία.

“Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ένα ετήσια επαναλαμβανόμενο αθλητικό γεγονός με ξεχωριστή σημασία, καθώς διεξάγεται στην αυθεντική διαδρομή”, δήλωσε ο κ. Γερουλάνος. “Αυτή τη στιγμή το υπουργείο `χτίζει` επάνω στην εικόνα του Μαραθωνίου και των αξιών που αντιπροσωπεύει, ώστε να παρακινηθεί ο ελληνικός λαός και να εντάξουν τον αθλητισμό και την άσκηση στην καθημερινή τους ρουτίνα. Παράλληλα, όμως, δημιουργείται, και ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ετήσια επαναλαμβανόμενο τουριστικό γεγονός, που αφήνει στην οικονομία της ελληνικής πρωτεύουσας περίπου 30.000.000 ευρώ. Πέρυσι είχαμε περίπου 11.000 συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο της Αθήνας, φέτος περισσότεροι από 20.000 δρομείς έχουν ήδη εγγραφεί για να τρέξουν και πλέον λαμβάνουμε συμμετοχές για το Μαραθώνιο του 2011”.

Κατ`εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας, το Συμβούλιο Υπουργών Αθλητισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνουν δύο κύριες πρωτοβουλίες για το τρέχον έτος: ένα έγγραφο πολιτικής και ένα αθλητικό οικονομικό πρόγραμμα διάρκειας έως το 2013. Για το δεύτερο, προτεραιότητες για χρηματοδότηση μέσω επιχορηγήσεων έχουν οι τομείς:

  • Κοινωνική ένταξη εντός και μέσω του αθλητισμού
  • Φυσική δραστηριότητα για την ενίσχυση της υγείας
  • Εκπαίδευση και κατάρτιση στον αθλητισμό
  • Αντιντόπινγκ.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023