Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε απόγνωση οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Καλαμπάκας

Σε απόγνωση οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Καλαμπάκας

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Καταστηματαρχών Ειδών Λαϊκής Τέχνης της περιοχής της Καλαμπάκας προς το νομάρχη Τρικάλων και το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά την παρέμβασή τους τονίζοντας τη δυσάρεστη θέση που […]

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Καταστηματαρχών Ειδών Λαϊκής Τέχνης της περιοχής της Καλαμπάκα<.>ς προς το<...> νομάρχη Τρικάλων και το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά την παρέμβασή τους τονίζοντας τη δυσάρεστη θέση που έχουν επέλθει οι επαγγελματίες της περιοχής από την καταστροφή της τουριστικής αγοράς της πόλης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι ‘Το δ.σ. του Σωματείου μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας μεταφέρει την απόγνωση και αγανάκτηση των μελών του και του εμπορικού κόσμου για την επί σειρά ετών συνεχιζόμενη και διογκούμενη καταστροφή της τουριστικής αγοράς της πόλης μας. Είναι γνωστό ότι για την ευρύτερη περιοχή του νομού μας αλλά ιδιαιτέρως για την πόλη της Καλαμπάκας, ο τουρισμός αποτελεί αν όχι τη μεγαλύτερη, μια από τις μεγαλύτερες πηγές άντλησης οικονομικών πόρων και συμβάλλει κατά μεγάλο ποσοστό στην οικονομική και κατ΄ επέκταση, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη. Είναι προφανές αλλά και παράδοξο, οι ιερές μονές των Μετεώρων να δέχονται ημερησίως 2.000-3.000 ξένους επισκέπτες και τους μήνες αιχμής να φτάνουν τους 5.000-10.000 και η αγορά της Καλαμπάκας να έχει την όψη νεκρής πολιτείας. Τα τεράστια παρατουριστικά κυκλώματα (κάθε είδους υπηρεσία που προσφέρεται στους τουρίστες όπως φαγητό, παγωτό, καφές, είδη λαϊκής τέχνης κλπ) δρουν ανενόχλητα στον ιερό χώρο των Μετεώρων με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι επισκέπτες εκτός πόλεων και να ωφελούνται μόνο λίγοι και ο εμπορικός κόσμος της Καλαμπάκας να ζει τον μαρασμό και την απελπισία.»

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της άσχημης αυτής κατάστασης, το δ.σ. του Σωματείου προτείνει, ως το πρώτο μέτρο που πρέπει να ληφθεί, την ίδρυση Τουριστικής Αστυνομίας που να εδρεύει στην Καλαμπάκα και να έχει την ευθύνη της τουριστικής περιοχής Περτουλίου – Ασπροποτάμου. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και σε προσεχές Νομαρχιακό Συμβούλιο προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024