Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΟΕΣ: Πρότεινε την ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Συνεδρίων & Εκθέσεων

ΣΕΟΕΣ: Πρότεινε την ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Συνεδρίων & Εκθέσεων

Την ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Συνεδρίων & Εκθέσεων (Ε. Σ. Σ. Ε.) με στόχο τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής για την αξιοποίηση και προώθηση του Συνεδριακού – Εκθεσιακού Τουρισμού πρότεινε ο πρόεδρος […]

Την ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Συνεδρίων & Εκθέσεων (Ε. Σ. Σ. Ε.) με στόχο τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής για την<...> αξιοποίηση και προώθηση του Συνεδριακού – Εκθεσιακού Τουρισμού πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων κ. Τάσος Κούμανης μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel. Μάλιστα, ως εποπτεύουσα αρχή του Ε. Σ. Σ. Ε. ο κ. Κούμανης προτείνει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ως ιδρυτικά μέλη τον ΕΟΤ, την Helexpo, τον ΣΕΠΟΣ και τον ΣΕΟΕΣ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΟΕΣ μιλώντας στον κ. Χάρη Ντιγριντάκη σημείωσε ότι “στους σκοπούς του Ε.Σ.Σ.Ε, μεταξύ άλλων, εμπεριέχεται:

  1. η θέσπιση κοινής νομοθεσίας που θα ορίζει τα της λειτουργίας αμφοτέρων των δραστηριοτήτων και τη διαδικασία αδειοδότησης οργάνωσης, των συνεδριακών και εκθεσιακών εκδηλώσεων και

  2. την ίδρυση μητρώου οργανωτών, αφενός συνεδρίων και αφετέρου εκθέσεων”.


Ο κ. Κούμανης αναφερόμενος στο Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας σημείωσε ότι “ο χώρος που επελέγη δεν καλύπτει τις ανάγκες ενός Εκθεσιακού Κέντρου” υπογραμμίζοντας ότι “τούτο θα καταστήσει το Συνεδριακό Κέντρο μη βιώσιμο. Παράλληλα εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την απομάκρυνση των ιδιωτικών φορέων από την διαχείριση του project και την πλήρη ανάληψη αυτού από την Helexpo, γεγονός που δεν συνάδει με την ευελιξία κινήσεων που παρέχει η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΟΕΣ ανέφερε ακόμα ότι “είναι άδικο να μην διαθέτει ικανό χώρο η πολιτεία για την ανέγερση ενός Εκθεσιακού Κέντρου πάνω στα διεθνή πρότυπα”. Ανέφερε επίσης ότι “μόνο τα μέλη της Eurexpro Α.Ε., στην οποία επίσης είναι πρόεδρος και συμμετέχουν 13 εκ των κορυφαίων οργανωτών εκθέσεων, διοργανώνουν 32 εκθέσεις, γεγονός που από μόνο του θα μπορούσε να καταστήσει ένα Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο κερδοφόρο”.

Τέλος, ο κ. Κούμανης μιλώντας για το Ε.Σ.Σ.Ε επισήμανε ότι “το Συμβούλιο μπορεί να συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς – φορείς για την παρουσία και προβολή του ελληνικού συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού, την ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία συνεργασιών καθώς και να συντάσσει ετήσιο πρόγράμμα συμμετοχής σε εξειδικευμένες διεθνείς εκθέσεις, για την προσέλκυση συνεδριακών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και την προβολή των διεθνών ελληνικών εκθέσεων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024