Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Έχει περιθώρια βελτίωσης το Σχέδιο του Αναπτυξιακού Νόμου

ΣΕΤΕ: Έχει περιθώρια βελτίωσης το Σχέδιο του Αναπτυξιακού Νόμου

Θετική είναι η εντύπωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από την πρώτη ανάγνωση του σχεδίου νόμου για τα κίνητρα των ιδιωτικών επενδύσεων σε ότι αφορά τον τουρισμό, καθώς, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο…

Θετική είναι η εντύπωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από την πρώτη ανάγνωση<...> του σχεδίου νόμου για τα κίνητρα των ιδιωτικών επενδύσεων σε ότι αφορά τον τουρισμό, καθώς, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο “η λύση χρονιζόντων προβλημάτων και η άρση επενδυτικών αντικινήτρων είναι εμφανής, όπως εμφανής είναι και η δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης του νόμου”.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, λοιπόν, οι δυνατότητες βελτίωσης επικεντρώνονται τουλάχιστον στα εξής:

  1. Διαχωρισμός / επανακαθορισμός επενδυτικών ζωνών με καθαρά τουριστικά κριτήρια.

    “Δεν έχουν νόημα αυξημένες επιδοτήσεις σε παραμεθόριες περιοχές, όπου οι
    τουριστικές εγκαταστάσεις συνυπάρχουν με βιομηχανικές”
    , τονίζει ο ΣΕΤΕ “όταν περιοχές που χαρακτηρίζονται από τάσεις βιομηχανικής αποεπένδυσης και έχουν δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, κατατάσσονται σε χαμηλή ζώνη κινήτρων”.

  2. Διεύρυνση του φάσματος και των κατηγοριών των τουριστικών επιχειρήσεων που υπάγονται στις διατάξεις του νόμου.

    Καθώς, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, “το ελληνικό τουριστικό προϊόν πρέπει να βελτιωθεί στο σύνολό του και όχι μόνο σε επί μέρους τομείς”. Επίσης τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου ότι “μαζί με τα καταλύματα και τις εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής είναι απόλυτα αναγκαίο να περιληφθούν στον Αναπτυξιακό και τα τουριστικά γραφεία, οι επιχειρήσεις πούλμαν και ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, οι επιχειρήσεις αερομεταφοράς (αεροπορικές εταιρίες και εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης), καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού (ακτοπλοϊκές, κρουαζιερόπλοια, θαλαμηγοί)”.

Σχετικά με τα καταλύματα, ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι “η υπαγωγή επενδύσεων ανέγερσης νέων μονάδων πρέπει να περιορισθεί στις κατηγορίες 4 και 5 αστέρων, ενώ σε ότι αφορά στις χαμηλές κατηγορίες, των οποίων δεν προβλέπεται η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό, ο ΣΕΤΕ προτείνει “να δοθούν κίνητρα για απόσυρση, ώστε να βελτιωθεί το ποιοτικό κέντρο βάρους της προσφοράς μας”. Επίσης, επισημαίνει ότι “είναι αναγκαίο να δοθεί η δυνατότητα ενίσχυσης του εκσυγχρονισμού των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων.

Τέλος, η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ κλείνει αναφέροντας ότι “ο Αναπτυξιακός Νόμος αφού περιλάβει και τις παραπάνω βελτιώσεις, θα δώσει επενδυτική ώθηση στον ελληνικό τουρισμό και θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ τα αναμενόμενα οφέλη θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, εάν επιτευχθούν οι αναγκαίες συνέργιες άλλων κινήτρων (π.χ. πολεοδομικά) και η όλη προσπάθεια ανάπτυξης ενταχθεί μέσα σε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό με σαφείς ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024