Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Καταστροφικές οι επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου
ΣΕΤΕ

ΣΕΤΕ: Καταστροφικές οι επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τονίζει σε ανακοίνωσή του για την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ ότι το αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας δεν μπορεί να καταστρέψει τη μοναδική ευκαιρία που δίνει σήμερα ο τουρισμός στη χώρα για έξοδο από την ύφεση.

Με αφορμή καταλήψεις διοικητικών κτηρίων και μονάδων της ΔΕΗ από εργαζόμενούς της, ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο πρόκλησης επαναλαμβανόμενων διακοπών, αλλά και ακόμη χειρότερα, γενικευμένου black out, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, θα είναι καταστροφικό, τόσο για την θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές.

“Σε μία χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, που μπορεί να οδηγήσει την οικονομία μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης,  οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκληθούν, μπορεί να ανατρέψουν την εξαιρετικά θετική μέχρι σήμερα πορεία των τουριστικών αφίξεων και εσόδων και τη σημαντική αλληλεπίδρασή τους στο σύνολο των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας της χώρας.

Όλες οι πλευρές οφείλουν να δείξουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση και κοινή λογική. Το αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας, δεν μπορεί να καταστρέψει την μοναδική ευκαιρία που δίνει σήμερα ο τουρισμός στη χώρα για έξοδο από την ύφεση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024