Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Ναι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΣΕΤΕ: Ναι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) χαιρετίζει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής στο Ελσίνκι κατά την οποία η Ελλάδας έδωσε το ‘πράσινο φως’ για την ένταξη -με […]

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) χαιρετίζει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής στο Ελσίνκι<...> κατά την οποία η Ελλάδας έδωσε το 'πράσινο φως' για την ένταξη -με προϋποθέσεις- της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό του σημείωμα ο ΣΕΤΕ, η κάλυψη των ελληνικών θέσεων και η αποδοχή της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ δημιουργούν το πλαίσιο για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, θέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής.
Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο χώρες των οποίων η αναπτυξιακή πορεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Η δημιουργούμενη κατάσταση αναμένεται να επιδράσει θετικά στη διεθνή τουριστική ζήτηση και των δύο χωρών. Για την εξασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού Τουρισμού, απαραίτητη συνιστώσα είναι και η καλή πορεία και ευημερία των γειτονικών τουριστικών προορισμών, άρα και κυρίως και της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η είσοδος της Τουρκίας στην ενωμένη Ευρώπη θα βελτιώσει μεσομακροπρόθεσμα τις συνθήκες του ανταγωνισμού, απαλλάσσοντας τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις από το πρόβλημα των χαμηλών τιμών και του κατά περίπτωση ισχύοντος ευνοϊκότερου καθεστώτος αντιμετώπισης των τουριστικών επενδύσεων και δραστηριοτήτων στη γείτονα χώρα.
Ο ΣΕΤΕ βρίσκεται σε επαφή με το Turkish Tourism Investors Association και σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω πρωτοβουλίες και να δραστηριοποιηθεί στην κατεύθυνση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024