Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Οι επενδύσεις στο επίκεντρο του 5ου Συνεδρίου `Τουρισμός & Ανάπτυξη`

ΣΕΤΕ: Οι επενδύσεις στο επίκεντρο του 5ου Συνεδρίου `Τουρισμός & Ανάπτυξη`

Σχεδιάζοντας τις επενδυτικές πολιτικές για τον ελληνικό τουρισμό είναι το θέμα του 5ου Συνεδρίου `Τουρισμός & Ανάπτυξη` του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2006, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Spa. Το Συνέδριο θα απασχολήσουν οι βασικές κατευθύνσεις…

Σχεδιάζοντας τις επενδυτικές πολιτικές για τον ελληνικό τουρισμό είναι το θέμα του 5ου Συνεδρίου `Τουρισμός & Ανάπτυξη`<...>του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2006, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Spa. Το Συνέδριο θα απασχολήσουν οι βασικές κατευθύνσεις μιας εθνικής στρατηγικής για τις τουριστικές επενδύσεις και οι παράγοντες που επηρεάζουν και διαμορφώνουν το επενδυτικό κλίμα. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα γίνει παρουσίαση σχετικής μελέτης του ΣΕΤΕ που εκπονείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κλαδικών Ερευνών και Αναλύσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο τουρισμός πρωταγωνιστεί στην παγκοσμιοποίηση των αγορών. Οι τουριστικοί προορισμοί σήμερα δεν είναι ούτε πεπερασμένοι, ούτε δεδομένοι. Πολύ σύντομα ο ανταγωνισμός θα έχει άλλες διαστάσεις από αυτές που αντιλαμβανόμαστε μέχρι σήμερα. Το μήνυμα, υπογραμμίζει ο ΣΕΤΕ, είναι ξεκάθαρο: νέες αγορές, νέα προϊόντα, νέες επενδύσεις. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες, διακεκριμένοι επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί, θα κληθούν να απαντήσουν και να αναλύσουν τουλάχιστον τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Πως επιδρά η παγκοσμιοποίηση στον σχεδιασμό των εθνικών πολιτικών για τις τουριστικές επενδύσεις;
  • Ποια η σημασία των ενεργειακών εξελίξεων, των κλιματικών και των δημογραφικών αλλαγών στον τουρισμό και πως θα επηρεασθούν οι επενδυτικές κινήσεις;
  • Πως διαμορφώνουν το επενδυτικό τοπίο οι νέες τεχνολογίες και οι αλλαγές στην συμπεριφορά των καταναλωτών;
  • Γιατί και πόσο η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού εξαρτάται από τις νέες επενδύσεις;
  • Ποιες είναι οι βασικές συνιστώσες μιας μακρόπνοης, ευέλικτης εθνικής στρατηγικής για τις τουριστικές επενδύσεις;
  • Πως αντιλαμβάνεται η επιχειρηματική κοινότητα τα νέα δεδομένα και ποιες είναι οι ενδεδειγμένες δράσεις που θα εξασφαλίσουν μακροχρόνια κερδοφορία;


Συμμετέχοντες στα πάνελ θα είναι εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού – UNWTO, Διεθνής Ένωση Tour Operators – IFTO, Διεθνής Ένωση Ξενοδοχείων & Εστιατορίων – IH&RA, Σύνδεσμος Τούρκων Επενδυτών Τουρισμού – ΤYD, Παγκόσμια Τράπεζα – World Bank Group), Πανεπιστημίων (George Washington University, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων (Easy Group, IMG, Starwood, Accor, Ritz Carlton, Four Seasons).

Τα Συνέδρια `Τουρισμός & Ανάπτυξη` αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις στο δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό και απευθύνονται σε επενδυτές, επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και αξιωματούχους του δημόσιου τομέα, που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024