Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Οι όποιες αυξήσεις έμμεσων φόρων δεν ενισχύουν την ανάπτυξη

ΣΕΤΕ: Οι όποιες αυξήσεις έμμεσων φόρων δεν ενισχύουν την ανάπτυξη

Σχετικά με τα νέα οικονομικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν προχτές, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ σημειώνει ότι “η ανάγκη μείωσης των ελλειμμάτων στο άμεσο μέλλον είναι επιτακτική, αλλά εξίσου επιτακτική είναι και η διαμόρφωση πλαισίου διασφάλισης ελέγχου των ελλειμμάτων…

Σχετικά με τα νέα οικονομικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν προχτές, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ<...> σημειώνει ότι “η ανάγκη μείωσης των ελλειμμάτων στο άμεσο μέλλον είναι επιτακτική, αλλά εξίσου επιτακτική είναι και η διαμόρφωση πλαισίου διασφάλισης ελέγχου των ελλειμμάτων αυτών σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα”, επισημαίνοντας παράλληλα ότι “οι όποιες αυξήσεις έμμεσων φόρων, έστω και σε οριακό επίπεδο, δεν ενισχύουν την ανάπτυξη.

Σε ότι δε αφορά ειδικότερα στον τουριστικό τομέα, ο ΣΕΤΕ αναφέρει τα ακόλουθα:
“Σε μεγάλο βαθμό οι τιμές του 2005 έχουν συμφωνηθεί κατά το 2004. Έτσι, η αύξηση του ΦΠΑ, αφενός μεν θα κάνει κατά κάτι ακριβότερο το τουριστικό μας προϊόν, αφετέρου δε και κυρίως, υποχρεώνει τις τουριστικές επιχειρήσεις να απορροφήσουν το πρόσθετο κόστος, μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά τους αποτελέσματα, τα οποία βρίσκονται σε οριακό επίπεδο.

Συμφωνούμε με την Κυβέρνηση, τόσο για την ανάγκη ήπιας προσαρμογής της οικονομίας, όσο και για την σε βάθος μελέτη των πιθανών επιπτώσεων των όποιων υπό εφαρμογή μέτρων. Θεωρούμε όμως ότι ειδικά για την περίπτωση του τουρισμού, δεν εκτιμήθηκαν σωστά οι επιπτώσεις, δεδομένης της μεγάλης ευαισθησίας της διεθνούς τουριστικής ζήτησης σε θέματα τιμών και της δεινής ανταγωνιστικής θέσης που βρίσκεται σήμερα ο ελληνικός τουρισμός”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024