Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣΕΤΕ: Προς τη σωστή κατεύθυνση ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας των επιβατηγών πλοίων
Ακτοπλοΐα

ΣΕΤΕ: Προς τη σωστή κατεύθυνση ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας των επιβατηγών πλοίων

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων θεωρεί ότι το αναθεωρημένο πλαίσιο λειτουργίας των επιβατηγών πλοίων εκσυγχρονίζει τις υφιστάμενες δομές λειτουργίας των υπό ελληνική σημαία επιβατηγών πλοίων, αίροντας στρεβλώσεις, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους και μειώνοντας το λειτουργικό κόστος.

Σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας των επιβατηγών πλοίων, χαρακτηρίζει ο ΣΕΤΕ την αναθεωρημένη εκδοχή του Πολυνομοσχεδίου για τη ναυτιλία που παρουσιάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, κατόπιν της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς.

Το αναθεωρημένο πλαίσιο εκσυγχρονίζει τις υφιστάμενες δομές λειτουργίας των υπό ελληνική σημαία επιβατηγών πλοίων αίροντας στρεβλώσεις, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους και μειώνοντας το λειτουργικό κόστος.

Τα προτεινόμενα μέτρα αναμένεται να δώσουν ανάσα στα ελληνικά πλοία στις θαλάσσιες γραμμές της Αδριατικής, τα οποία βρίσκονται σήμερα υπό ισχυρή ανταγωνιστική πίεση από σημαίες γειτονικών χωρών και δημιουργεί ελπίδες για ενίσχυση της ελληνικής σημαίας στις διεθνείς γραμμές.

Ταυτόχρονα αναγνωρίζεται ο εποχικός χαρακτήρας της ακτοπλοΐας και ο ειδικός, ενισχυτικός, ρόλος των ταχυπλόων στην εξυπηρέτηση των ακτοπλοϊκών γραμμών κατά την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής.

Η άρση των έως σήμερα στρεβλώσεων, οι οποίες λειτουργούσαν αποτρεπτικά για πολλές εταιρείες προκειμένου να δρομολογήσουν πλοία τους, θα ωφελήσει την τουριστική ανάπτυξη των νησιωτικών κοινοτήτων και τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες.

Ταυτόχρονα, η νεοεισαχθείσα ευελιξία στη λειτουργία των ακτοπλοϊκών πλοίων θα ενισχύσει και τον κοινωνικό ιστό της χώρας, αφού θα επιτρέψει στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να εξυπηρετούν  τις γραμμές καθόλη τη διάρκεια του έτους, με δυνατότητα προσαρμογής της προσφοράς στη ζήτηση ανά γραμμή και χρονική περίοδο, ενισχύοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες με επιπλέον πλοία κατά τις περιόδους υψηλής κίνησης.
τοπλοΐα

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024