Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: «Σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης 2000-2006, Τομέας Τουρισμού»

ΣΕΤΕ: «Σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης 2000-2006, Τομέας Τουρισμού»

Ο ΣΕΤΕ με επιστολή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ εκφράζει την ικανοποίηση του τόσο για την πρόθεση τους να καταθέσουν αυτοτελές για τον τουρισμό πρόγραμμα, όσο και […]

Ο ΣΕΤΕ<.> με επιστολή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ εκφράζει την ικανοποίηση του τόσο για την πρόθεση τους να καταθέσουν αυτοτελές για τον τουρισμό πρόγραμμα, όσο και για το ύψος των προτεινόμενων ως «διαπραγματευτική βάση» κονδυλίων.
Ο ΣΕΤΕ θεωρεί ότι η καταγραφή της σημερινής κατάστασης του τουρισμού μας, όπως περιγράφεται στην πρόταση Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΠΑ<.>) 2000-2006, απεικονίζει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα. Επίσης, η αναπτυξιακή προσέγγιση που επιχειρείται μέσω της πρότασης βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση. Όμως σε δύο πολύ σημαντικούς τομείς, την εφαρμογή και έλεγχο της ποιότητας καθώς και την επικοινωνία, ο ΣΕΤΕ παρατηρεί ότι η αναφορά είναι ενδεικτική και δεν κατατίθεται συγκεκριμένη πρόταση.
Σε ότι αφορά τις δυσχέρειες εφαρμογής του προγράμματος του Β’ ΚΠΣ, ενώ καταγράφονται ικανοποιητικά οι αιτίες, επισημαίνεται η εμπλοκή πολλών φορέων και η αλληλοκάλυψη των αρμοδιοτήτων τους, η πρόταση ΣΠΑ δεν προσφέρει καμία λύση, η οποία θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες. Στην πολύ σωστή αναφορά του ΣΠΑ ότι «ολόκληρη η διαδικασία της εκταμίευσης και της χρηματοδότησης προς τους δικαιούχους ανήκει στην αρμοδιότητα και ευθύνη του ΥΠΕΘΟ», ο ΣΕΤΕ σημειώνει ότι η νοοτροπία που επικρατεί στις υπηρεσίες του ΥΠΕΘΟ, κάθε άλλο παρά ενθαρρύνει τους υποψήφιους επενδυτές και ερωτά ποια θα είναι η παρέμβαση του ΥΠΑΝ για το θέμα αυτό;
Επίσης, η πρόταση ΣΠΑ αναφέρεται σε μια σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, με τις οποίες ο ΣΕΤΕ είναι σύμφωνος. Η νομοθετική κάλυψη διαφόρων κενών, η δημιουργία προδιαγραφών και η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, σωστά επισημαίνεται ότι μπορούν να ξεκινήσουν ανεξάρτητα από το Γ' ΚΠΣ<.>. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι μέχρι σήμερα καθυστερούν αδικαιολόγητα.
Τέλος, σε ότι αφορά στον αναπτυξιακό νόμο είναι προφανής η ανάγκη να αλλάξουν ορισμένες διατάξεις, θέμα το οποίο δεν μπορεί να καλυφθεί με την παρούσα επιστολή. Ο ΣΕΤΕ είναι στην διάθεση του ΥΠΑΝ και του ΕΟΤ για κάθε συνεργασία που θα αποσκοπεί σε βελτιώσεις του αναπτυξιακού νόμου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024