Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον κλάδο των ενοικιαζόμενων δωματίων

Σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον κλάδο των ενοικιαζόμενων δωματίων

«Ανοικτή γραμμή» με τον υπουργό Απασχόλησης κ. Σάββα Τσιτουρίδη με στόχο να βρεθεί λύση στο θέματου ΤΕΒΕ, το οποίο απασχολεί τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, έχει η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά,όπως τουλάχιστον δήλωσε…

«Ανοικτή γραμμή» με τον υπουργό Απασχόλησης κ. Σάββα Τσιτουρίδη με στόχο να βρεθεί λύση στο θέμα<...> του ΤΕΒΕ, το οποίο απασχολεί τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, έχει η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά,όπως τουλάχιστον δήλωσε στο πλαίσιο του 9ου πανελλήνιου ετήσιου συνεδρίου του ΣΕΕΔΕ. Παρών στο συνέδριο ήταν και ο υφυπουργός οικονομίας και οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας, ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου πρότεινε την οργάνωση πανευρωπαϊκού φορέα για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια με πρωτοβουλία της συνομοσπονδίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κυρία υπουργό, στο νομοσχέδιο που οδεύει προς τη Βουλή και αφορά τον ιαματικό τουρισμό, θα περιλαμβάνει ουσιαστικές ρυθμίσεις για τον κλάδο των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Ειδικότερα, ρυθμίζεται η χορήγηση και θεώρηση τιμοκαταλόγων, χορηγούνται συγκεκριμένα ενημερωτικά έντυπα προς τους επιχειρηματίες, παρατείνεται η προθεσμία λειτουργίας χωρίς το ειδικό σήμα του ΕΟΤ, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2006 προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν τις διαδικασίες για ένταξή τους στα «κλειδιά».

Στην τοποθέτησή της η κυρία Πετραλιά, ανάφερε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την κατανομή των χρημάτων του Δ` ΚΠΣ και αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του πλαισίου, να αφιερωθεί στην συζήτηση για τον καλύτερο σχεδιασμό.

Σε εξέλιξη επίσης, βρίσκεται ο διαγωνισμός για τους δορυφόρους λογαριασμούς όπως και αντίστοιχος διαγωνισμός για το portal που θα περιέχει «αναλυτικές πληροφορίες και για το πιο μικρό κατάλυμα, το πιο μικρό εστιατόριο», όπως χαρακτηριστικά ανάφερε η κυρία Πετραλιά.

Μιλώντας προς του συνέδρους, επεσήμανε την ανάγκη για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών καθώς η διαφήμιση παίζει ουσιαστικό ρόλο αλλά οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού είναι οι ίδιοι οι επισκέπτες, και κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Παράλληλα, ο κ. Φώλιας στην ομιλία του ανάφερε ότι μετά το τέλος του 4ου κύκλου ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων, θα μπορούσε να ξεκινήσει και ένας 5ος κύκλος, ενώ κάλεσε τους επιχειρηματίες να μάθουν καλά «τα γράμματα του ελληνικού τουρισμού» βελτιώνοντας τις υπηρεσίες τους.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας κ. Μπρετάνου ο οποίος ζήτησε ευθέως από την υπουργό να «φρενάρει» νέες επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός προσφερόμενων πολυτελών καταλυμάτων. Αναρωτιόμαστε αν αυτός είναι ο νέος τρόπος που επιθυμεί η συνομοσπονδία να βελτιώσει τις πληρότητες! Ενδεχομένως ο κ. γενικός γραμματέας ξεχνάει τους κανόνες του ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού και θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να βελτιωθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Εμείς θα αρκεστούμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Μπρετάνο ότι σύμφωνα με έρευνα η Κροατία είναι η χώρα πρώτης προτεραιότητας για τους Αμερικάνους… Ας συνεχίσουμε λοιπόν να σφυρίζουμε αδιάφορα!

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024