Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντική η προβολή της Ελλάδας μέσα από το έργο του Γαβρά
Συναντήσεις Σπηλιωτόπουλου στο Παρίσι

Σημαντική η προβολή της Ελλάδας μέσα από το έργο του Γαβρά

Συνάντηση με το σκηνοθέτη κ. Κώστα Γαβρά πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Παρίσι για την έκθεση `Les Thermalies`. Όπως επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος “ο Κώστας Γαβράς είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο πρέπει να είμαστε διαρκώς σε συνεργασία διότι, μέσα από τις παραγωγές του…

Συνάντηση με το σκηνοθέτη κ. Κώστα Γαβρά πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Παρίσι<...>για την έκθεση `Les Thermalies`. Όπως επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος “ο Κώστας Γαβράς είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο πρέπει να είμαστε διαρκώς σε συνεργασία διότι, μέσα από τις παραγωγές του, αφ’ ενός μεταφέρει στους Έλληνες το ευρωπαϊκό πνεύμα και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και αφ’ ετέρου διαφημίζει την Ελλάδα βοηθώντας σημαντικά στην πολιτιστική και τουριστική προβολή της χώρας μας, εκτός των συνόρων της.

“Σε αυτή την κατεύθυνση” πρόσθεσε “είμαστε σε μια διαρκή συνεργασία, έχοντας αναπτύξει μια τακτική επαφή έτσι ώστε να ενισχύσουμε τη σύγχρονη εικόνα της Ελλάδας και κατά συνέπεια την εικόνα του σύγχρονου πολιτιστικού τουρισμού”, αφού όπως τόνισε η σχέση μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού είναι στενή.

Ακόμη, κατά την επίσκεψη του στο Παρίσι ο κ. Σπηλιωτόπουλος συναντήθηκε το Σάββατο με την ακαδημαϊκό κα Jacqueline de Romilly, η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της για την αναγνώριση των προσπαθειών που γίνονται για τη διάδοση των αρχαίων ελληνικών και, εν γένει, του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: “Ήταν μεγάλη τιμή για μένα, εκπροσωπόντας την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση, να συναντηθώ με μια σπουδαία, και όχι μόνο στην ψυχή, διανοούμενο – Ελληνίδα, αλλά κυρίως με μια σπουδαία εκπρόσωπο της σύγχρονης ευρωπαϊκής σκέψης. Για εμάς είναι ιδιαίτερη τιμή, να μπορούμε να συναντούμε τόσο σπουδαίους φίλους, κυρίως ανθρώπους από τον χώρο της Ακαδημίας που αφιερώνουν τη ζωή τους, το χρόνο τους, τις δυνάμεις τους στην αγάπη για την Ελλάδα, στην αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό, στην διάδοση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής πολιτιστικής ιστορίας. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θα αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα το οποίο θα ακολουθήσουν και άλλοι διανοούμενοι. Γιατί μόνο με τη συστράτευση αυτών των σπουδαίων φίλων μπορούμε να ξεπεράσουμε τα στενά και περιορισμένα για το ελληνικό πνεύμα γεωγραφικά όρια της Ελλάδος και να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει, δηλαδή στα μεγάλα σύνορα του ελληνισμού, τα οποία είναι πάρα πολύ ευρεία και χωρούν πάρα πολλούς”.

Τέλος, την Παρασκευή ο κ. Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση και με τον κ. David Martignon, Εκπρόσωπο Τύπου του Γάλλου Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον οποίο είχαν συναντηθεί και στην Αθήνα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν ο κ. Martignon συνόδευε τον κ. Νικολά Σαρκοζύ -ως Υπουργό Εσωτερικών τότε και υποψήφιο ήδη για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές- για συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή. Όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο κ. Martignon με τον κ. Σπηλιωτόπουλο έχουν συχνή επαφή, είναι φίλοι πολλά χρόνια, ενώ δήλωσε ιδιαίτερη περηφάνεια για την προσωπική του επιτυχία ως Υπουργού. “Καθώς επισκέπτομαι, ως τουρίστας, συχνά την Ελλάδα” ανέφερε “διαπιστώνω ότι οι Έλληνες έχουν τεχνογνωσία και εμπειρία στον τουριστικό τομέα, που ίσως είναι η καλύτερη στον κόσμο. Κατά τις συχνές μου επισκέψεις στην Ελλάδα έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν εξαιρετικά τοπία και ξενοδοχεία».

Με τη σειρά του, μετά το πέρας της συνάντησης ο Ύπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι συναντήθηκα αφ’ ενός με έναν πολύ καλό μου φίλο και αφ’ ετέρου με έναν άνθρωπο με εξαιρετικό πολιτικό μυαλό. Εκείνο που μας ενώνει, εκτός της μακρόχρονης προσωπικής φιλίας, είναι κυρίως το γεγονός ότι μεταξύ μας υπάρχει ταυτότητα ιδεών, αντιλήψεων και απόψεων. Ξέρουμε και οι δύο ότι θα πρέπει να ξεφύγουμε από τα παραδοσιακά διλήμματα από προκαταλήψεις και δογματισμούς του παρελθόντος. Ξέρουμε ότι στα προβλήματα της εποχής μας, εμείς, οφείλουμε να απαντήσουμε με πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις. Λύσεις που μπορούν να έχουν το οποιοδήποτε ιδεολογικό ή πολιτικό χρώμα. Ξεπερνάμε την επίπεδη διαίρεση των κομμάτων. Στεκόμαστε κυρίως στο χώρο της σύνθεσης των ιδεών και προσπαθούμε με φρέσκο πολιτικό λόγο να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις. Ο κ. Martinon είναι ένας φίλος της Ελλάδας, ένας προσωπικός φίλος, ένας πολιτικός που είμαι βέβαιος ότι θα έχει καλή και μεγάλη επιτυχία και στις δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος δήμαρχος στο Neuilly.

`Αλλωστε έχει υπηρετήσει πάρα πολλές φορές ως πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου Σαρκοζύ και ξέρει πάρα πολύ καλά τον τρόπο να επικοινωνεί αποτελεσματικά. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι την επόμενη φορά θα υποδεχθώ τον επιτυχημένο εκπρόσωπο του Γάλλου Προέδρου όχι ως φίλος αλλά ως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης για να δει την Ελλάδα, που τόσο καλά γνωρίζει. Να δει την Ελλάδα, η οποία είναι δίπλα στη Γαλλία, ενώ μεταξύ μας έχουμε αναπτύξει και διατηρούμε οικονομικές και πάνω από όλα πολιτικές σχέσεις».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024