Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντική η συνδρομή του προγράμματος Ιστός στην ανάπτυξη του τουρισμού

Σημαντική η συνδρομή του προγράμματος Ιστός στην ανάπτυξη του τουρισμού

Τα καινοτόμα στοιχεία του προγράμματος `Ιστός – Καινοτομία για τον Αειφορικό Τουρισμό και τις Υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο`, παρουσίασε χτες ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, κατά τη […]

Τα καινοτόμα στοιχεία του προγράμματος `Ιστός – Καινοτομία για τον Αειφορικό Τουρισμό και τις Υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο`<…>, παρουσίασε χτες ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, κατά τη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε με θέμα `Ελληνικά Προγράμματα Καινοτόμων Δράσεων – Προοπτικές Δικτύωσης των Περιφερειών`.

Να υπενθυμιστεί ότι το Πρόγραμμα `Ιστός` βασίζεται σε μια στρατηγική, η οποία αποτελείται από τρία διακριτά επίπεδα, που όμως συνδέονται μεταξύ τους. Το πρώτο επίπεδο περιλαμβάνει την καινοτομία στις υπηρεσίες, το δεύτερο την αειφορική διαχείριση και το τρίτο τις τεχνολογίες επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών. Καθένα από τα παραπάνω επίπεδα προσαρμόζεται στις ειδικές ανάγκες και τις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς και κοινωνίας.

Ειδικοί στόχοι του `Ιστός` αποτελούν:

  • Η προώθηση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής και η προετοιμασία για είσοδό της στις νέες συνθήκες του παγκόσμιου τουρισμού.
  • Η ενίσχυση της προσαρμοστικότητας της περιοχής να υιοθετήσει στρατηγικές περιφερειακής ανάπτυξης στη βάση των τοπικών αναγκών.
  • Η ώθηση της καινοτόμας και αειφορικής προσέγγισης στους εταίρους του προγράμματος και την τοπική κοινωνία.
  • Η ορθότερη και αποτελεσματικότερη χρήση των διαθέσιμων περιφερειακών και εθνικών πόρων.
  • Η ανάπτυξη καινοτόμων μηχανισμών υποστήριξης της συνεργασίας δημοσίου – ιδιωτικού τομέα.
  • Η υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών που θα θέσει σε εγρήγορση την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.
  • Η ίδρυση και λειτουργία ενός περιφερειακού κέντρου για την υποστήριξη της καινοτομίας στον τουρισμό και τον σχεδιασμό.
  • Η εφαρμογή πιλοτικών εφαρμογών δικτύωσης στις απομακρυσμένες περιοχές που θα παρέχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες διαδικτύου παράλληλα με άλλα δίκτυα.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024