Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣήμερα ο νέος έλεγχος για τη χορήγηση Ειδικού Σήματος στο Χ.Κ. Μαινάλου
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Σήμερα ο νέος έλεγχος για τη χορήγηση Ειδικού Σήματος στο Χ.Κ. Μαινάλου

Κατόπιν αναφορών τοπικών παραγόντων του Νομού Αρκαδίας περί ευθυνών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τη μη παραχώρηση μέχρι σήμερα Ειδικού Σήματος Λειτουργίας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, που τελεί υπό την διαχείρισητης ε ταιρίας «ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ ΑΕΤΕ», ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, προς αποφυγήν…

Κατόπιν αναφορών τοπικών παραγόντων του Νομού Αρκαδίας περί ευθυνών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τη μη παραχώρηση μέχρι σήμερα Ειδικού Σήματος Λειτουργίας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, που τελεί υπό την διαχείριση<...>της εταιρίας «ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ ΑΕΤΕ», ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, προς αποφυγήν προσπαθειών διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, διευκρίνισε με ανακοίνωση του πως:


  • Η Διεύθυνση Επιθεώρησης του ΕΟΤ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων ελέγχων σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, έσπευσε στις 10 Ιανουαρίου 2008 να διερευνήσει κατά πόσον οι συνθήκες λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου ήταν σύμφωνες με τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής που έχουν τεθεί.

  • Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων του θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας, με τις εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος να βρίσκονται σε κακή κατάσταση χωρίς τις απαιτούμενες άδειες σε συνδυασμό με την απουσία ίχνους προδιαγραφών ασφαλείας.

  • Όπως ήταν αναμενόμενο ζητήθηκε η άμεση συμμόρφωση της επιχείρησης με τις υποδείξεις των αρμόδιων επιθεωρητών και οι οποίες αφορούσαν στην σταδιακή αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και ρυπαρού κινητού εξοπλισμού από το παρασκευαστήριο του μπαρ- καφετέριας, την ανακαίνιση όλων των κοινόχρηστων χώρων υγιεινής του κεντρικού κτιρίου καθώς και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και φύλαξης των τροφίμων λόγω της έλλειψης καθαριότητας στο χώρο του παρασκευαστηρίου.

  • Ως όφειλε η επιχείρηση «ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ ΑΕΤΕ» υπέβαλε φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια Διεύθυνση Τουριστικών Εγκαταστάσεων. Η Διεύθυνση έκρινε απαραίτητη την ανάγκη προσκόμισης συμπληρωματικών δικαιολογητικών προκειμένου η χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας να είναι σύννομη με τα όσα ορίζει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. Τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά υποβλήθηκαν στο πρωτόκολλο του ΕΟΤ στις 21 Φεβρουαρίου 2008.

Η χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου προϋποθέτει την εκ νέου επιθεώρηση από το αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΤ, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμόρφωση της επιχείρησης με τις αρχικές υποδείξεις των επιθεωρητών, τόσο ως προς το τεχνικό, όσο και ως προς το γενικό λειτουργικό επίπεδο των εγκαταστάσεων. Ο νέος έλεγχος από την αρμόδια Διεύθυνση Επιθεώρησης του ΕΟΤ διεξάγεται σήμερα, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008.

“Ο ΕΟΤ”, όπως τονίζει στην ανακοίνωση του “είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ποιότητα τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας. Σε ζητήματα που άπτονται του κύρους του ελληνικού τουρισμού, αλλά και του απαιτούμενου σεβασμού προς τους ξένους και εγχώριους ταξιδευτές στη χώρα μας δε χωρούν εκπτώσεις. Ζητούμε την εγρήγορση, το συντονισμό και την υπεύθυνη στάση όλων των φορέων του τουριστικού κόσμου της χώρας μας για τη διασφάλιση του κύρους του ελληνικού τουρισμού”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024