Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣκι από το Νοέμβριο στην Ημαθία

Σκι από το Νοέμβριο στην Ημαθία

Σκι από το Νοέμβριο υπόσχονται οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου ‘Τρία Πέντε Πηγάδια’, σε ανακοίνωση τους σε συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της 18ης Philoxenia.

Σκι από το Νοέμβριο υπόσχονται οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου ‘Τρία Πέντε Πηγάδια’, σε ανακοίνωση τους σε<...> συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της 18ης Philoxenia.

Συγκεκριμένα ο νομάρχης Ημαθίας Γιάννης Σπάρτσης, δήλωσε ότι το χιονοδρομικό κέντρο έχει εξοπλιστεί με συστήματα και ειδικά μηχανήματα επίστρωσης πιστών με τεχνητό χιόνι. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους του Γ’ ΚΠΣ και το κόστος του ανήλθε σε 1.410.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νομού, όπως τόνισε ο κ. Σπάρτσης, προβάλουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται τα αναπτυξιακά και αγροτουριστικά προγράμματα που υλοποιούνται.

Πάντως, όπως διαβεβαίωσε ο Νομάρχης Ημαθίας, η τουριστική κίνηση στην περιοχή αυξάνεται διαρκώς και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Βεργίνα, είναι ο δεύτερος χώρος στην Ελλάδα, από πλευράς ποσότητας επισκεπτών και το ¶λσος του Αγίου Νικολάου, δέχεται καθημερινά σημαντικό αριθμό ατόμων.

Ο Νομός Ημαθίας, όπως τόνισε ο κ. Σπάρτσης, έχει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, με κορωνίδα τους Τάφους της Βεργίνας, τους Τάφους τους Μακεδονικούς των Λευκαδίων, ενώ για τον θρησκευτικό τουρισμό, υπάρχει το Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

Καταλήγοντας ο Νομάρχης, επεσήμανε ότι ο θεσμός της Philoxenia πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η διοίκηση της Helexpo θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερο βάρος κατά το 2002 και να ανέλθουν σε 46,9 εκατ. ευρώ έναντι 37,8 εκατ. ευρώ το 2001.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024