Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας σε ξενοδοχεία της Ρόδου
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας σε ξενοδοχεία της Ρόδου

Σε πρόσφατους ελέγχους που διενέργησε το ΙΚΑ Ρόδου μαζί με συνδικαλιστές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου διαπιστώθηκαν πολλές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Επίσης, προβλήματα δημιουργήθηκαν από συμπλοκή που έγινε μεταξύ ξενοδόχων και του κλιμακίου που διενεργούσε τον έλεγχο…

Σε πρόσφατους ελέγχους που διενέργησε το ΙΚΑ Ρόδου μαζί με συνδικαλιστές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου διαπιστώθηκαν πολλές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας<...>. Επίσης, προβλήματα δημιουργήθηκαν από συμπλοκή που έγινε μεταξύ ξενοδόχων και του κλιμακίου που διενεργούσε τον έλεγχο. Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η διοίκηση του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και κλιμάκιο του ΙΚΑ στα πλαίσια της διενέργειας ελέγχων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής ενόψει της θερινής σεζόν, διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας. Θα ήθελε να καταγγείλει το γεγονός ότι δέχθηκε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος των συνδικαλιστών από ξενοδόχο στην περιοχή των Κολυμπίων και στέλλει το μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να μας πτοήσουν και ότι θα συνεχίσουν τα στελέχη μας απτόητα να προασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία».

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης ανακοίνωσε ότι «Οι συνδικαλιστές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου είναι άνθρωποι που εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν είναι τεμπέληδες, ούτε και αργόμισθοι και ότι από τους ελέγχους που διενεργούνται μέχρι σήμερα στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού μας διαπιστώθηκε, ότι υπάρχει «μαύρη» εργασία, αλλά αφορά ένα μικρό ποσοστό των ξενοδοχοϋπαλλήλων που ήδη εργάζονται. Η κατάσταση είναι σε καλύτερα επίπεδα απA ότι πέρυσι», τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τηην πεποίθησή του ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου θα έχουν επαναπροσληφθεί όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024