Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣπηλιωτόπουλος: Η Ελλάδα έχει ανάγκη το κομμάτι Luxury & Yachting
Εκδήλωση της ΕΠΕΣΤ

Σπηλιωτόπουλος: Η Ελλάδα έχει ανάγκη το κομμάτι Luxury & Yachting

Αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού yachting και κατ` επέκταση του ελληνικού τουρισμού εξέφρασε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, απευθύνοντας χαιρετισμό την περασμένη Παρασκευή, σε εκδήλωση της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ)…

Αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού yachting και κατ` επέκταση του ελληνικού τουρισμού εξέφρασε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, απευθύνοντας χαιρετισμό την περασμένη Παρασκευή, σε εκδήλωση<...>της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ).

Τα μέλη της ΕΠΕΣΤ αποτελούν κατά τον υπουργό μια οικογένεια, που εκπροσωπεί λίγο λιγότερο από το 2% της συνολικής τουριστικής κίνησης, δηλαδή 234.000 επισκέπτες σε ένα σύνολο 15 εκατομμυρίων επισκεπτών στην χώρα. Επισκέπτες με το υψηλότερο εισόδημα, οι οποίοι άφησαν το περισσότερο συνάλλαγμα, βοηθώντας την περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη.

“Τη ραχοκοκαλιά της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας” επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “αποτελεί η θάλασσα, αποτελεί το χιόνι, αποτελούν όλοι όσοι βοήθησαν, ώστε σήμερα να αισθανόμαστε περήφανοι γιατί ως χώρα έχουμε πετύχει έναν στόχο. Αν στο πεδίο της τουριστικής κίνησης υπολειπόμεθα πολλές φορές σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας -στον ήλιο και στη θάλασσα-, για παράδειγμα είμαστε πίσω από τους Ισπανούς, στο θαλάσσιο τουρισμό είμαστε εχέμυθα δύναμη. Κατέχουμε την πρωτιά και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την πρωτιά σε όλη την Μεσόγειο.

Θεωρώ, ότι για εμάς είστε ο αρωγός, ο στόχος μας για να προχωρήσουμε σε μια ποιοτική στροφή στην τουριστική μας κίνηση, ποιοτική στροφή που δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, έχει να κάνει κυρίως με την ποιότητα αυτού που θέλουμε να προσεγγίσουμε ως επισκέπτες σε αυτή την χώρα. Είμαι βέβαιος ότι στο κομμάτι Luxury & Yachting, που είναι ίσως από τα διαμάντια των τουριστικών μας προϊόντων, η δική σας οικογένεια μπορεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό της.

Σε αντίθεση ενδεχομένως με άλλους πολιτικούς, λέω ότι μπορεί να φαίνεται τουρισμός πολυτελείας, αλλά αυτόν τον τουρισμό έχει ανάγκη η Ελλάδα, αυτός είναι ο τουρισμός που αποτελεί το μέλλον και την προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Ως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης θα είμαι πάντοτε, χωρίς κόμπλεξ, δίπλα σας με όλη μου την ενέργεια”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024