Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτα εγκαίνια της έκθεσης `Ελλάδα – Ευρώπη – Τουρισμός` ο Αβραμόπουλος

Στα εγκαίνια της έκθεσης `Ελλάδα – Ευρώπη – Τουρισμός` ο Αβραμόπουλος

Την έκθεση Ελλάδα – Ευρώπη – Τουρισμός, που πραγματοποιείται με θέμα `Δρόμοι ανάπτυξης φιλίας και συνεργασίας` εγκαινίασε προχτές, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, και οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Την έκθεση, που διοργανώνεται με αφορμή…

Την έκθεση Ελλάδα – Ευρώπη – Τουρισμός, που πραγματοποιείται με θέμα `Δρόμοι ανάπτυξης φιλίας και συνεργασίας` εγκαινίασε προχτές,<...>Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, και οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Την έκθεση, που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), επιμελείται η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Ρόδη Κράτσα, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Η κ. Κράτσα, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ε.Κ. αναφέρθηκε στην υποστήριξη που παρέχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ανάπτυξη του τουρισμού ως πολύπλευρης δραστηριότητας με οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις και τόνισε την ανάγκη ειδικού προϋπολογισμού και συγκροτημένης ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, από την πλευρά του ως επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., τόνισε τη δημιουργία ενός ενιαίου Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι “ο τουρισμός αποτελεί βασικό στοιχείο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας” προσθέτοντας ότι “η Ελλάδα έχει να προσφέρει και τον πλούτο της πολιτιστικής της κληρονομιάς”. Επομένως το ζητούμενο κατά τον επικεφαλή των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., είναι η αμεσότερη σύνδεση των δύο αυτών παραγόντων, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με εντυπωσιακά αποτελέσματα με την ύπαρξη ενός ενιαίου Υπουργείου.

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, εγκαινιάζοντας την έκθεση, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νέα ώθηση που δίνει η διεύρυνση της Ε.Ε. στον τουρισμό με στόχους την ανάπτυξη, την ευημερία, αλλά και την διεύρυνση των συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας. Ο τουρισμός θα πρέπει να αποτελέσει το εργαλείο, συνέχισε ο κ. Αβραμόπουλος, “μέσω του οποίου θα διευρύνουμε τις συνεργασίες μας, θα έρθουμε σε επαφή με άλλες χώρες, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουμε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως”. Στη συνέχεια ο Έλληνας Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους ευρωβουλευτές που προέρχονται κυρίως από χώρες / τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, να συμβάλουν στην ανάπτυξη και προώθηση της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Παράλληλα τόνισε τον ρόλο και την πρωταγωνιστική παρουσία της Ελλάδας σε όλες τις Διεθνείς Εκθέσεις, όπως και στην προώθηση της τουριστικής διπλωματίας. Τέλος ο κ. Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου και του Ε.Ο.Τ., που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, καθώς και στις ενέργειες που στόχο έχουν την διεθνή προβολή της τουριστικής Ελλάδας.

Σύντομο χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο κ. Hans-Gert Poettering, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ-ΕΔ. Χαιρετισμό έστειλε και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδιος για τις μεταφορές, κ. Jacques Barrot. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι πρέσβεις της Ελλάδος και άλλων κρατών, ο κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος, Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ., ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των Υπουργείων Τουρισμού των κρατών – μελών, αξιωματούχοι των κοινοτικών θεσμικών οργάνων, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών τουριστικών φορέων και ομοσπονδιών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024