Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτάση εργασίας πιλότων το Σάββατο στις Κυπριακές Αερογραμμές
Ανησυχία σε ΣΤΕΚ και ACTA

Στάση εργασίας πιλότων το Σάββατο στις Κυπριακές Αερογραμμές

“Κεραυνό εν αιθρία”, κάνοντας παράλληλα λόγο για παραβίαση του κώδικα εργασιακών σχέσεων, χαρακτήρισε την εξαγγελθείσα για το Σάββατο πεντάωρη στάση εργασίας των πιλότων ο εκπρόσωπος τύπουτων Κυπριακών Αερογραμμών, κ. Κυριάκος […]

“Κεραυνό εν αιθρία”, κάνοντας παράλληλα λόγο για παραβίαση του κώδικα εργασιακών σχέσεων, χαρακτήρισε την εξαγγελθείσα για το Σάββατο πεντάωρη στάση εργασίας των πιλότων ο εκπρόσωπος τύπου<...>των Κυπριακών Αερογραμμών, κ. Κυριάκος Κυριάκου, τονίζοντας πως η ζημιά θα είναι μεγάλη για την εταιρία, αφού ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται ακυρώσεις θέσεων.

Από τις κινητοποιήσεις των πιλότων εκτιμάται πως θα επηρρεαστούν τέσσερις πτήσεις για Μάντσεστερ, Παρίσι, Λονδίνο και Αθήνα, ενώ η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη για περισσότερους από 1.200 επιβάτες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας “Φιλελεύθερος”.

Αφορμή για τις κινητοποιήσεις, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της συντεχνίας πιλότων ΠΑΣΥΠΙ, κ. Γιώργος Χαραλάμπους, αποτέλεσαν οι “δύο εξόφθαλμες παραβιάσεις της συλλογικής σύμβασης”. Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης στάσης εργασίας, όπως ανέφερε, οι πιλότοι θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη, προκειμένου να καθορίσουν και τα επόμενα βήματα τους.

Ανήσυχος ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου

Ανησυχία και αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης εξέφρασε ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα και τις θυσίες που όλο το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών έχει κληθεί να υποστεί, την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η Διοίκηση και η Διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους για να σωθεί ο Εθνικός μας Αερομεταφορέας, αλλά και τις ταλαιπωρίες που υπόκειται το ταξιδιωτικό κοινό λόγω των συνεχών ανωμαλιών που προκύπτουν στις πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών.

Παρόλα αυτά ο Σύνδεσμος απευθύνει θερμή έκκληση προς τους πιλότους να μην πραγματοποιήσουν την εξαγγελθείσα απεργία δεδομένης της σημαντικής ταλαιπωρίας που θα υποστούν τόσο οι Κύπριοι, που έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους στο εξωτερικό και που ενδεχομένως θα τις ακυρώσουν, αλλά και το τεράστιο πλήγμα που θα υποστεί ο εισερχόμενος τουρισμός, ο οποίος εδώ και πάρα πολλούς μήνες σημειώνει ρεκόρ στη πτώση, τόσο στους αριθμούς των αφικνούμενων τουριστών, όσο και στα εισοδήματα.

Έκκληση απευθύνει όμως και προς τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών να εισέλθει σε εντατικό διάλογο με τους πιλότους, αλλά και όλο το προσωπικό για εξεύρεση των ενδεδειγμένων λύσεων.

ΣΤΕΚ: `Ακαιρη και καταστρεπτική η απεργία

“Η ανακοινωθείσα πεντάωρη απεργία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών Μελών της ΠΑΣΥΠΙ το ερχόμενο Σάββατο, μεσούσης της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, πλήττει καίρια το κύρος και την αξιοπιστία του Κρατικού Αερομεταφορέα, αλλά και την ήδη σοβαρά χωλαίνουσα ανταγωνιστικότητα της τουριστικής Κύπρου” επισημαίνει για το θέμα ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).

“Σε μια περίοδο”, προσθέτει “που οι Κυπριακές Αερογραμμές προσπαθούν να εφαρμόσουν το προδιαγεγραμμένο σχέδιο ανασυγκρότησης τους ώστε να ξεπερασθεί σταδιακά η οξύτατη οικονομική κρίση που μαστίζει την εταιρία και η οποία την έχει φέρει στο χείλος της διάλυσης, είναι αδιανόητη, αψυχολόγητη και από κάθε άποψη καταδικαστέα η απόφαση των εν λόγω πιλότων να κατέλθουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, έστω και αν προτάσσουν πολλούς και διάφορους λόγους”.

Ο ΣΤΕΚ ευελπιστεί ότι έστω και τη δωδεκάτη θα πρυτανεύσει στην ΠΑΣΥΠΙ ψηλό αίσθημα ευθύνης και θα επικρατήσει η αυτοσυγκράτηση των Μελών της ώστε οι διεκδικήσεις τους να αφεθούν να συζητηθούν με τη Διοίκηση της Εταιρίας με νηφαλιότητα σε ευθετότερο χρόνο, προς το συμφέρον των άμεσα εμπλεκομένων, αλλά και της ζωτικής τουριστικής οικονομίας της χώρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024