Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΤΕΚ: Ανάδειξη της Κύπρου ως καταδυτικού προορισμού
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

ΣΤΕΚ: Ανάδειξη της Κύπρου ως καταδυτικού προορισμού

Την ικανοποίηση του για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας και του ΚΟΤ για τη δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στην περιοχή της Λεμεσού εξέφρασε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), σημειώνονταςπως […]

Την ικανοποίηση του για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας και του ΚΟΤ για τη δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στην περιοχή της Λεμεσού εξέφρασε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), σημειώνοντας<...>πως “παρά την καθυστέρηση στην υλοποίηση τέτοιων έργων – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Στρατηγικού Σχεδίου έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί 4 καταδυτικά πάρκα στην Κύπρο μέχρι το 2006 – η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να βοηθήσει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος”.

Ο ΣΤΕΚ είχε προ καιρού προτείνει γραπτώς προς τον ΚΟΤ αλλά και δημόσια, εισήγηση για προβολή της Κύπρου ως «καταδυτικού προορισμού» στη Μεσόγειο. Ο υποβρύχιος ή καταδυτικός τουρισμός άλλωστε, όπως τονίζει, ενδείκνυται δεδομένης και της πρόσφατης διάκρισης της Κύπρου ως προορισμού με τις καθαρότερες θάλασσες στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, τα θαλάσσια πάρκα, σε αντίθεση με άλλες ψηλές και χρονοβόρες επενδύσεις όπως τα γήπεδα γκολφ, οι μαρίνες και τα συνεδριακά κέντρα δεν χρειάζονται ιδιαίτερο χρόνο και κόστος να δημιουργηθούν, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στην αύξηση της βιοποικιλότητας του βυθού.

Η ανάπτυξη έργων και δραστηριοτήτων για τον τουρίστα πρέπει να βασισθεί στις ιδιαιτερότητες του νησιού και με εκείνους τους πόρους, που διαθέτει σε αφθονία. Ο ΣΤΕΚ υποστηρίζει την άμεση δημιουργία και άλλων τέτοιων θαλάσσιων πάρκων σε περιοχές της Κύπρου, στις οποίες υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες βυθού με τα λιγότερα ρεύματα, αφού βέβαια προηγηθούν οι σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024