Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΤΕΚ: Απειλή για τον κυπριακό τουρισμό η αδυναμία της ΑΗΚ
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

ΣΤΕΚ: Απειλή για τον κυπριακό τουρισμό η αδυναμία της ΑΗΚ

Χιλιάδες ξένοι, καθώς και Κύπριοι παραθεριστές, ταλαιπωρούνται αφάνταστα λόγω της αποσύνδεσης των κεντρικών κλιματιστικών συστημάτων από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) σε μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων. “Για ακόμη μια φορά, η τουριστική βιομηχανία του τόπου, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, υφίσταται καίριο πλήγμα”

Χιλιάδες ξένοι, καθώς και Κύπριοι παραθεριστές, ταλαιπωρούνται αφάνταστα λόγω της αποσύνδεσης των κεντρικών κλιματιστικών συστημάτων από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) σε μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων. “Για ακόμη<...>μια φορά, η τουριστική βιομηχανία του τόπου, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, υφίσταται καίριο πλήγμα” τονίζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), “από την ΑΗΚ, εξαιτίας της αδυναμίας στην παραγωγή επαρκούς ηλεκτρικού ρεύματος”.

Ο ΣΤΕΚ κατανοεί τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η ΑΗΚ λόγω μιας συγκυρίας αρνητικών παραγόντων που επηρεάζουν την ομαλή και απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και τα οποία δεν έτυχαν της δέουσας έγκαιρης πρόβλεψης. Όμως, εκφράζει έντονη και κατηγορηματική διαφωνία για τον τρόπο της αποσύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά τον ΣΤΕΚ, θα έπρεπε η αποσύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας, όταν καθίσταται αναπόφευκτη, να γίνεται εκ περιτροπής με τη συμπερίληψη περισσότερων ενεργοβόρων τομέων οικονομικής δραστηριότητας του τόπου, ώστε το πλήγμα κατά τομέα να περιορίζεται στο ελάχιστο. Αντίθετα και εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι η τουριστική βιομηχανία έχει θεωρηθεί και πάλιν ο αποδιοπομπαίος τράγος και η εύκολη λύση στα προβλήματα της ΑΗΚ. Αποδεδειγμένα συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες με χιλιάδες ξένους και Κύπριους παραθεριστές πληρώνουν βαρύτατο τίμημα από την ανεπάρκεια του συστήματος ηλεκτροδότησης.

Ο ΣΤΕΚ λοιπόν καλεί την ΑΗΚ όπως επανεξετάσει άμεσα τη στρατηγική αποσυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας που ακολουθεί, ώστε να περιορισθούν από τούδε και στο εξής στο ελάχιστο οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024