Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΤΕΚ: Μικρή η απορρόφηση νερού για τον κλάδο ξενοδοχίας και τουρισμού
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

ΣΤΕΚ: Μικρή η απορρόφηση νερού για τον κλάδο ξενοδοχίας και τουρισμού

“Παντελώς απαράδεκτα και παραπλανητικά” χαρακτήρισε σε ανακοίνωση του δημοσιεύματα «περί ανάγκης στροφής της προσοχής των ιθυνόντων προς τους τουρίστες αν θέλουμε να εξοικονομήσουμε νερό», ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου – […]

“Παντελώς απαράδεκτα και παραπλανητικά” χαρακτήρισε σε ανακοίνωση του δημοσιεύματα «περί ανάγκης στροφής της προσοχής των ιθυνόντων προς τους τουρίστες αν θέλουμε να εξοικονομήσουμε νερό», ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου – ΣΤΕΚ, τονίζοντας<...>πως τέτοιου είδους δημοσιεύματα καταδεικνύουν πλήρη άγνοια του θέματος και συνεπώς έλλειψη σοβαρότητας από μέρους εκείνων που τα έχουν διατυπώσει.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο ΣΤΕΚ υπογράμμισε πως η ξενοδοχία και ο τουρισμός γενικότερα, σύμφωνα με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, απορροφούν μόλις το 7% του συνόλου του διαθέσιμου νερού προς ύδρευση και άρδευση ετησίως. Οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού παραδοσιακά διατίθενται για αρδευτικούς σκοπούς σε ποσοστό 65% του συνόλου ακολουθούμενες από την κατανάλωση των νοικοκυριών για ύδρευση, σε ποσοστό 22% περίπου.

Οι πλείστες ξενοδοχειακές μονάδες, καταλήγει ο ΣΤΕΚ, είναι ευαισθητοποιημένες όσον αφορά στις επιπτώσεις της λειψυδρίας λόγω και των πολύ ψηλών τελών υδατοπρομήθειας με τα οποία επιβαρύνονται και έχουν υιοθετήσει σειρά μέτρων εξοικονόμησης νερού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024